(©CEV)
(©CEV)

Siguran start Železničara u Evropi: Jovana Zelenović pokazala zašto je dovedena

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.11.23. | 20:24

Lajkovčanke slavile u prvom kolu CEV kupa protiv Brna - 3:1

Veliki deo posla u prvom kolu CEV kupa odbojkašice Železničara su završile na gostujućem terenu... Izabranice Branka Kovačevića su u prvom meču protiv iz Brna koja nosi naziv Kralovo Pole, uzele sva tri boda i napravile ogroman korak ka narednoj rundi - 3:1 (25:21, 19:25, 25:22, 25:9).

U revanšu u Lajkovcu biće im potrebna dva seta da bi obezbedile prolaz - što znači da im odgovara bilo koji trijumf ili minimalni poraz. Ukoliko budu poražene 0:3 ili 1:3 onda će o ukupnom pobedniku odlučivati zlatni set, koji se igra do 15 posle drugog meča.

Izabrane vesti

Večeras u Češkoj najzapaženija je bila Jovana Zelenović, koja iz meča u meč sve više pokazuje zašto je dovedena kao veliko pojačanje. Zabeležila je 20 poena, uz dobre procente realizacije napada - 49 odsto (39-19).

Malina Terel je upisala 17 poena, Ljubica Milojević 11, a Ksenija Tomić deset.

Posebno dominantne Kovačevićeve devojke bile su u četvrtom setu, u kom su dozvolile protivnicama da osvoje samo devet poena.

Revanš meč će se odigrati naredne srede, 15. novembra od 19.00 časova u Hali sportova u Lajkovcu.

Ukoliko eliminišu Čehinje, Lajkovčanke će u osmini finala igrati protiv pobednika meča šesnaestine finala između švajcarskog Dudingena i italijanskog Kjerija.


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara