Semiz Aličić (©bokserski savez srbije)
Semiz Aličić (©bokserski savez srbije)

Sjajni Aličić stigao do osmine finala, Magomedov srušio bronzanog olimpijca

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.10.21. | 22:41

Poraz Tamira Galanova

Još dve pobede za Srbiju na Svetskom prvenstvu u boksu koje se održava u Beogradu.

Srpsku javnost oduševio je mladi Semiz Aličić, koji je upisao drugi trijumf na prvenstvu i plasirao se u osminu finala. Aličić je u kategoriji do 60 kilograma sa 5:0 pobedio Valtera Upatana, predstavnika Laosa.

Izabrane vesti

Na narednoj stepenici našeg mladog boksera čeka deset godina stariji Edgaras Skurdelis, takmičar iz Litvanije, koji iza sebe ima 90 mečeva u amaterskoj konkurenciji.

Pre početka meča imao sam malu tremu koja je odmah nakon prvog gonga nestala. Sa velikim samopouzdanjem sam ušao u ovaj meč, što se moglo i videti, do kraja sam ostao u istom ritmu i na kraju stigao do pobede koja mi veoma znači. Ovu pobedu poklanjam svim navijačima koji su bili uz mene. Idemo dalje u nove pobede”, kroz osmeh je rekao Aličić, koji je pre tri godine Srbiji doneo evropsko juniorsko zlato.

Do velikog trijumfa došao je i Sadam Magomedov. Srpski reprezentativac je u kategoriji do 92 kilograma eliminisao Brazilca Abnera Tešeiru da Silvu odlukom sudija 4:1.

Vredi istaći da je brazilski bokser na minulim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalu.

Još jedan srpski predstavnik Tamir Galanov je poražen u kategoriji do 54 kilograma od Uzbekistanca Šakobidina Zoirova sa maksimalnih 5:0. 


tagovi

boksSvetsko prvenstvo u boksu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara