Skače kraće, ali lepše: Kobajaši leti ka Zlatnom orlu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.01.19. | 16:38

Japanac slavio i u Garmišu

Pokoren i Garmiš Partenkirhen. Posle trijumfa u Oberstdorfu, Rjoju Kobajaši je status najboljeg ski skačaka sveta u ovom trenutku potvrdio i na drugoj stanici novogodišnje turneje „Četiri skakaonice“. Momak iz „klase 1996“ slavio je u nemačkom sportskom centru daljinama od 136,5 i 133 metra.

Na taj način, prvi favorit za torfej Zlatnog orla učvrstio se na liderskoj poziciji generalnog plasmana, ostavivši iza sebe domaćeg takmičara Maksusa Ajzenbilhera, kao što je to bio slučaj i pre tri dana. Njih dvojica su vodila veliku bitku i danas, ali je ponovo mladi Japanac bio bolji. Bar u stilu, iako su Ajzenbiherovi skokovi bili duži (138 i 135 metara). Kobajaši je zavredeo bolje ocene od sudija i zbog toga sačuvao prvo mesto. Treći je – i danas i u generalnom plasmanu – Poljak David Kubacki.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je Kobajaši tek četvrti skakač u poslednjih 12 sezona koji je slavio u prve dve stanice „Četiri skakaonice“. Prethodno su to uspeli Austrijanac Gregor Šlirencauer (2011/12), Norvežanin Andres Jakobsen (2012/2013) i Poljak Kamil Stoh (2017/18). Istovremeno, Rjoju je postao treći Japanac koji je u istoj sezoni slavio na dva nadmetanja prestižnog takmičenja, kao što su radili Jukoi Kasaja (1971/72) i Kazajoši Funaki (1997/98).

Turneje se selči u Austriju, gde će se skakači najpre takmičiti u petak u Inzbruku, dok se tačka stavlja u nedelju u Bišofshofenu.

FOTO: Reuters


tagovi

ski skokoviČetiri skakoniceturneja četiri skakaoniceRjoju Kobajaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara