"Sebastijan Kou"
"Sebastijan Kou"

Skandal: Kosovo primljeno u Svetsku atletsku federaciju!

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.08.15. | 10:44

Odluka o prijemu novih članova IAAF doneta je tokom održavanja Kongresa u Pekingu, uoči Prvenstva sveta. Kosovo i Južni Sudan dobili su 187 glasova, od 211 prisutnih članova

Sebastijan Kou

Svetska atletska federacija (IAAF) primila je danas u punopravno članstvo nacionalne federacije samoproklamovane države Kosova i Južnog Sudana, prenela je agencija TASS.

Izabrane vesti

Odluka o prijemu novih članova IAAF doneta je tokom održavanja Kongresa u Pekingu, uoči Prvenstva sveta. Kosovo i Južni Sudan dobili su 187 glasova, od 2I11 prisutnih članova.

Takođe, britanski atletičar Sebastijan Kou izabran je danas za novog predsednika Svetske atletske federacije, umesto Senegalca Lamina Dijaka, preneo je AP.

Kou je na izborima za predsednika IAAF pobedio Sergeja Bubku sa 115 glasova, u odnosu na 92, koliko je dobio slavni ukrajinski skakač s motkom.

Pedesetosmogodišnji Kou osvojio je četvorogodišnji mandat i na mestu predsednika zameniće 82-godišnjeg Senegalca Dijaka koji je na kormilu svetske atletike bio 16 godina.

Kou je dvostruki olimijski šampion na 1.500 metara, bivši parlamentarac Konzervativne partije i predsednik Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Bubka, koji je zadržao mesto potpredsednika IAAF, poželeo je uspeh novom predsedniku u vođenju sporta "kome smo svi posvetili život".

(FOTO: Action images)


tagovi

KosovoIAAFatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara