Slađana Pop Lazić (©AFP)
Slađana Pop Lazić (©AFP)

Slađana Pop Lazić nije uspela, Vajpers je prvak Evrope

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.05.21. | 19:38

Prva titula za Norvežanke

Novi rukometni poredak u Ligi šampiona! Prvi put u istoriji Vajpers Kristijansund se popeo na evropski tron.

U finalu Fajnal fora u Budimpešti norveški klub je pobedio francuski Brest, čije boje brani Slađana Pop Lazić – 34:28 (18:14).

Izabrane vesti

Time je klub iz Kristijansanda zaokružio svoj neverovatni uzlet, jer je pre četiri godine prvi put postao prvak države, pre dve sezone je prvi put stigao na Fajnal for, a danas je seo na evropski tron.

Srca srpskih ljubitelja rukometa bila su uz Brest zbog Slađane Pop Lazić, doskorašnje reprezentativke Srbije. Francuski klub je imao priliku da kruniše neverovatnu sezonu, jer je na domaćoj sceni uzeo duplu krunu i izborio se za priliku da uzme triplu krunu. Međutim, iscrpljujući duel sa Đerom u subotu, koji je rešen tek sedmercima, očigledno je previše istrošio rukometašice francuskog kluba, koje su kako je finale sve više odmicalo, ostajale sa sve manje snage.

Poslednji put kada je Vajpers nije vodio je bilo na 11:11, da bi malo nakon početka drugog poluvremena razlika otišla na sedam golova (22:15), što je bio nedostižan minus za Francuskinje.

Pored razigrane Ele Rejstad, koja je postigla 12 golova, Vajpers je imao i sjajnu Katrin Lunde na golu, koja je skupila 12 odbrana. Kod Bresta bolja od ostalih bila je Ana Gros sa osam golova, Crnogorska Đurđina Jauković je postigla tri, dok je Slađana Pop Lazić meč završila sa dva pogotka.


tagovi

ŽRK VajpersŽRK BrestLiga šampionaSlađana Pop Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara