Katrin Lunde (©Reuters)
Katrin Lunde (©Reuters)

Šok u Norveškoj: Pozlilo Katrin Lunde, završila u bolnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 15:56

“Urađeni su testovi da se proveri da nije ništa drugo do pad krvnog pritiska. Nema naznaka nečeg ozbiljnog i svi dosadašnji testovi su pozitivni”, rekli su u klubu iz Kristijanstada

Legendarna norveška rukometašica, po mnogima najbolja svih vremena, Katrin Lunde, zabrinula je naciju. Golman trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, Vajpersa iz Kristijanstanda, u 21. minutu meča domaćeg šampionata protiv Romerike Ravensa zatražila je od sudije tajm-aut. Uhvatila se o stativu i sela na parket. Pozlilo joj je...

Prišle su joj saigračice, svi su bili u šoku u dvorani u gradu na jugu Norveške. Prekid je trajao tri i po minuta. Uspela je Lunde na nogama da izađe s terena i odmah je poslata u bolnicu na ispitivanja. U pitanju je bio pad krvnog pritiska. Zadržana je u bonici i dobro se oseća.

Izabrane vesti

Sportski koordinator u klubu, Morten Jergensen, zajedno sa trenerom Tomasom Hlavatijem, razgovarao je sestrom Katrin Lunde, Kristinom Lunde Borgersen, koja je s njom bila u bolnici.

Urađeni su testovi da se proveri da nije ništa drugo do pad krvnog pritiska. Nema naznaka nečeg ozbiljnog i svi dosadašnji testovi su pozitivni. Očekuje se da će Katrin za kratko vreme doći kući", rekao je Jergensen za TV2.

18.45: (1,70) Vesprem (8,00) Magdeburg (2,55)

Ruskinja Ana Vjahirjeva teško je podnela ovu situaciju.

Bilo je to zastrašujuće iskustvo, ali na sreću rečeno nam je da je ona dobro. Bila sam baš zabrinuta", kaže desni bek Vajpers Kristijanstada.

Utakmica u sredu uveče se zavšila pobedom Vajpersa sa 33:27.

Znamo da je Katrin dobro i da je dobro zbrinuta u bolnici”, rekao je generalni direktor kluba iz Kristijansanda Benedikt Lojland.

OVDE pogledajte trenutak kada je pozlilo najtrofejnijoj rukometašici u istoriji ovog sporta koja je i u 43. godini u reprezentaciji Norveške. Skandinavska selekcija je prošle godine bila srebrna na Svetskom prvenstvu u Danskoj, a brani evropsko zlato i uz Francusku je prvi favorit za najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama u Parizu.


tagovi

Katrin LundeŽRK Vajpers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara