Arina Fedorovceva (Reuters)
Arina Fedorovceva (Reuters)

Šok za Zorana Terzića, Rusija mu stopira najveće pojačanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 19:27

Iako je mlada odbojkašica već promovisana u Fenerbahčeu

Bilo je ovo burno leto u ženskoj odbojci. Amerikanke su bile najbolje na Olimpijskim igrama u Tokiju, Italijanke na EP u Beogradu, a Srbija je jedina koja je na oba takmičenja osvojila po medalju. Tijana Bošković je blistala na oba takmičenja, Paola Egonu je zasijala u finalu u Beogradu ali još jedna igračica je ovog leta oduševila odbojkašku planetu.

Supertalentovana Ruskinja Arina Fedorovceva ima samo 17 godina, a već je postala udarna igra svoje reprezentacije. Leto je počela dobrim igrama u Ligi nacija, potom bila jedno od otkrovenja na Olimpijskim igrama, da bi i u Beogradu pokazala raskošan talenat. Na Evropskom prvenstvu je u meču protiv Azerbejdžana imala neverovatnih 11 as servisa, a bila je i prvi poenter Rusije.

Izabrane vesti

O njenom talentu se u klupskim odbojkaškim krugovima pričalo već neko vreme, a još pre nego što su počele letnje reprezentativne akcije, prvi je reagovao srpski selektor Zoran Terzić. Fedorovceva je na Terzićevu inicijativu još u maju potpisala za njegov klub Fenerbahče. Mnogi su posle Igara i EP konstatovali kako je Fener sjajno odreagovao i uzeo svetski biser konkurenciji ispred nosa.

Međutim, sada stižu vesti da od transfera neće biti ništa. Iako je igračica već i promovisana u Istanbulu?! Italijanska Gazeta delo Sport javlja da je Ruska odbojkaška federacija stopirala transfer Fedorovceve iz Kazanja u Fenerbahče i da ne želi da mladoj odbojkašici omogući izlazni sertifikat koji joj je neophodan da bi bila registrovana u nekom drugom klubu van zemlje.

Bio bi to veliki udarac za Terzićev Fenerbahče jer je Fedorovceva bila planirana kao zamena za Brankicu Mihajlović i jednu od dve udarne igle u napadu uz korektora Anu Lazarevu koja je takođe ovog leta stigla u klub.


tagovi

Arina FedorovcevaOK FenerbahčeZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara