Marsel Džejkobs (MN Press)
Marsel Džejkobs (MN Press)

Specijalno veče u Areni: Foto-finiš Džejkobsa za pamćenje, Rajan Krauzer ostao bez zlata

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 21:21

Italijan zatvorio program sa zlatom oko vrata posle trke na 60 metara, a Brazilac Romani šokirao glavne favorite kada je bacio kuglu dalje od svih

Uzbuđenje je bilo na maksimalnom nivou. Ređale su se sjajne trke, skokovi, bacanja... A kraj je bio poseban. Tačku na veoma zanimljiv drugi dan Svetskog prvenstva u Beogradu stavio je Marsel Džejkobs i to spektakularnom završnicom u finalu na 60 metara. Odlučivao je foto-finiš, gledale su sudije snimak, a potom proglasile njegovu pobedu. Olimpijski šampion je ujedinio i svetsku krunu, a onda na srpskom zahvalio publici na velikoj podršci.

Pisalo je pored imena italijanskog atletičara - 6,41 sekunda, a iste brojke je imao i Kristijan Kolman. Ispostavilo se da je Džejkobs bio brži za tri hiljaditinke. Definitivno će ova trka ostati upamćena, jer se ne dešava ovakva završnica baš često...

Izabrane vesti

Malo pre proslave zlata najbržeg čoveka na svetu, dogodilo se veliko iznenađenje u bacanju kugle.

Amerikanac Rajan Krauzer je stigao u Beograd sa velikom ulogom favorita. Zlato su mu pripisivali mnogo pre zvaničnog početka takmičenja. Kao glavni rival pominjao se Tomas Volš sa Novog Zelanda. Međutim, zlatno odličje nije uzeo ni jedan ni drugi. Već Brazilac Darlan Romani sa hitcem od 22 metra i 53 centimetra.

Na prethodnom velikom takmičenju - Olimpijskim igrama u Tokiju Krauzer i Volš su se radovali medaljama, a Romani je sve to posmatrao sa najgore četvrte pozicije. Sada se situacija okrenula, uspeo je da ih preskoči bacanjem u trećoj seriji - 22,53 i tako rezerviše glavno mesto na pobedničkom postolju. Krauzer je uzeo srebro - 22,54, a Volš sa hitcem 22,31 je stigao do bronze.



tagovi

Rajan KrouzerMarsel DžejkobsatletikaSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara