"LISINAC I IVOVIĆ - KAKO ĆE JEDAN PROTIV DRUGOG?"
"LISINAC I IVOVIĆ - KAKO ĆE JEDAN PROTIV DRUGOG?"

Srbi jurišaju na evropski tron – Lisinac, Brđović, Ivović i Spirovski na završnom turniru Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.03.15. | 14:19

Poslednji Srbin šampion Evrope u odbojci, bio je Nikola Grbić 2009. godine sa Trentinom...

LISINAC I IVOVIĆ - KAKO ĆE JEDAN PROTIV DRUGOG?Završen je plej-of CEV Lige šampiona, poznati su svi učesnici fajnal-fora u Berlinu. Domaći Berlin Risajkling Volejs, poljski Belhatov i Rešovija kao i Zenit iz Kazanja, biće na završnoj smotri, gde će se odlučiti o naslovu prvaka Evrope za sezonu 2014/2015. Srbija će imati čak četiri predstavnika u glavnom gradu Nemačke.

Belhatov je uz Zenit najveći favorit za osvajanje. Otkako je Migel Anhel Falaska preuzeo poljskog giganta, Belhatov nije prestao sa fantastičnim rezultatima. Osvojili su titulu u Poljskoj tako što u su u plej-ofu imali učinak od 9 pobeda bez poraza! Ove sezone su opet fantastični, u prvoj rundi su ponizili veliki Lube, a u sredu eliminisali nezgodnu Peruđu. Mladi su, iskusni, i imaju najboljeg igrača SP, Marijuša Vlazlija i treba ih se plašiti. Jedan od najbitnijih u timu je naš bloker Srećko Lisinac, dok je Aleksa Brđović uglavnom na klupi, a u igru ulazi na servis ili kako bi pojačao blok.

Izabrane vesti

Drugi poljski tim na fajnal-foru biće Rešovija iz Žešova. Rešovija je najbogatiji tim u Poljskoj, ogroman novac su uložili u stvaranje ovogodišnjeg tima, i za sada im se isplaćuje rizik. Odlični su u domaćem prvenstvu, a u drugoj rundi plej-ofa u Ligi šampiona su izbacili favorizovanu Lokomotivu Novosibirsk. Marko Ivović je jedan od najboljih pojedinaca u Rešoviji ove sezone, naš reprezentativac je ovog leta prešao iz Pariza u Rešoviju i pokazao se kao fantastično pojačanje.

Zenit iz Kazanja je imao puno sreće ove sezone u Ligi šampiona. U prvoj rundi plej-ofa su izvukli Pjaćencu koja je u ogromnim finansijskim problemima, te je tim sastavljen samo od veterana i klinaca, dok su u drugoj rundi izvukli moćni Halkbank, ali se onda Turcima povredio Osmani Huantorena, verovatno do tada najbolji igrač Lige šampiona. Naravno, Rusi su bez problema izbacili Halkbank i obezbedili svoje mesto u najbolje četiri ekipe u Evropi.

Berlin je kao domaćin posle grupne faze obezbedio svoje mesto na fajnal-foru, a može se reći i da je apsolutni autsajder među pomenutim timovima. Uz dužno poštovanje prema Nemcima, ni u snu nemaju kvalitet da se mere sa ostalim učesnicima fajnal-fora, ali sigurno da se neće predati. U Berlinu igra naš veteran Aleksandar Spirovski (36) koji je jedna od najvećih legendi kluba. Spirovski je u Berlinu od 2003. godine, pa iako nekoliko sezona nije standardan u prvom timu, treneru Marku Lebedevom služi kao desna ruka u svlačionici.

Nemamo zaista ništa protiv Zenita iz Kazanja, ali bismo voleli da se neki od srpskih odbojkaša ponovo popne na sam vrh Evrope, pa ćemo da navijamo da Rusi ipak ne osvoje titulu šampiona Starog kontinenta.

Polufinalni mečevi su zakazani za 28. mart. U 17 časova će se sastati Zenit i Berlin, a od 20 časova ćemo imati priliku da gledamo poljski okršaj između Belhatova i Rešovije.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zenit KazanjSrećko LisinacRešovijaMarko IvovićCEV Liga šampionaBerlinBelhatovAleksandar SpirovskiAleksa Brđović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara