Simon Pitlik (©Reuters)
Simon Pitlik (©Reuters)

Srbi nisu odbranili tron Fikseu, trofej se seli iz Berlina: Flensburg osvojio Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 20:10

Skandinavci blistali u velikom finalu – 36:31

Zasijali su Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić u polufinalu, ali u velikom finalu zasenili su iz Skandinavci. Srpski reprezentativci svrgnuti su sa trona, Fikse Berlin nije produžio vladavinu Ligom Evrope. Trofej se iz glavnog grada Nemačke seli u Flensburg – 36:31 (15:14).

Liga Evrope je takmičenje gde caruju Nemci, nema im ravnih. Otkako se igra u sistemu sa Fajnal-forom – tome ima već 11 godina – samo dva puta su klubovi iz drugih država podizali trofej. Mađarski Pik Seged i portugalska Benfika prekinuli su im nakratko vladavinu. Upravo od lisabonskom timu protekle sezone Fikse preuzeo trofej, treći put slavio u drugom po snazi evropskom takmičenju, no od novog podviga bio je daleko.

Izabrane vesti

Istina, ušao je u finale, međutim, nije imao rešenje za ubitačne skandinavske šutere iz Flensburga u uavršnici utakmice. Sve se treslo, podrhtavalo u hali u kojoj je bilo preko 10.000 navijača kada su se u vazduh dizali Emil Jakobsen, Simon Pitlik ili Lukas Jergensen. Pa i Lase Kjer Meler. Pucali su iz svih oružja, bombardovali gol Dejana Milosavljeva, koji je ostavljen na vetrometini.

Srpski reprezentativac nije uspevao da im pročita nameru, bio je na tek nešto više od 20 odsto odbrana. Neretko ništa nije ni mogao, jer često su igrači Flensburga trčali u kontru, izlazili direktno pred njega i imali sve vreme ovoga sveta da naciljaju i – pogode.

Menjao je trener Fikse Berlina golmane, no ni Lase Ludvig nije supeo da uđe u glavu Flensburgovim šuterima. Bili su hladni kao špricer, led je tekao njihovim venama u drugom poluvremenu. Skoro sve što su ispalili je završilo u mreži. Pucala je odbrana berlinskog kluba pod naletima Emil Jakobsen, koji je iz osam udaraca postigao sedam golova i bio ’prva puška’ novog šampiona.

Najpouzdanija opcija u napadu bio je Lase Meler, koji je svih šest šuteva pretočio u pogotke, dok je Lukas Jergensen imao samo jedan promašaj. Kada se na to doda da je Simon Pitlik, kao i pomenuti skandinavski asovi, dao šest golova, jasno je ko je napravio najveću razliku u korist Flensburga – gromovnici sa severa Evrope.

Sa druge strane, Matijas Gidsel i Lase Anderson najčešće su potezali, uzeli su čak 26 šuteva. Procenti realizacije im nisu bili bogzna kakvi – ispod 50 odsto zajedno. Nisu bili na potrebno nivou. Samo je Jeri Tolbring sa sedam golova i visokim procentima realizacije napada bio čovek koji je zaista pravio probleme Flensburgu. U velikom finalu Mijajlo Marsenić nije previše pokušava, tek dva puta je srpski pivotmen uputio udarac i obe lopte sproveo u mrežu.

LIGA EVROPE – POLUFINALE (HAMBURG)

Subota

Flensburg – Dinamo Bukurešt 38:32 (18:11)

Rajn Nekar Leven – Fikse Berlin 24:33 (9:14)

Nedelja

FINALE

Fikse Berlin – Flensburg 31:36 (14:15)

ZA 3. MESTO

Dinamo Bukurešt – Rajn Nekar Leven 31:32 (15:18)



tagovi

Fukse BerlinRK FlensburgRukometna Liga EvropeDejan MilosavljevMijajlo Marsenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara