Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Srbi slave trofej: Vespremu 30. pehar Kupa Mađarske

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 03:04

Tim Momira Ilića, Dragana Pešmalbeka i Vladimira Cupare bolji od Seged Bogdana Radivojevića u finalu u Đeru sa 35:32

Srpski rukometaši počeli su da osvajaju trofeje širom Evrope. Lazar Kukić je sa Dinamom iz Bukurešta prošle nedelje postao šampion Rumunije, a do pehara u Kupu Mađarske su stigli i reprezentativci Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek, zajedno sa trenerom Momirom Ilićem. Vesprem je u finalu u Đeru bio bolji od ljutog rivala Segeda sa 35:32.

Prošle sezone je ekipa iz Segedina osvojila titulu usred Vesprema, ali ove sezone tim iz grada blizu jezera Baloton je dominantan. Lako je u dvomeču baraža razbio Seged i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona, a sada je odbranio trofej u ovom takmičenju.

Izabrane vesti

Bio je ovo jubilarni 30. trofej Kupa Mađarske za Vesprem. Pešmalbek je pogodio tri puta u pobedničkom timu, dok je s druge strane Bogdan Radivojević jednom bio precizan u poraženoj ekipi.

18.00: (2,70) Radnički Kragujevac (8,00) Metaloplastika (1,65)

Najbolji akter meč io je fenomenalni Rasmus Lauge. Junak pobede Danske u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske u Stokholmu pogodio je 10 puta i sa kapitenskom trakom je podigao trofej Kupa Mađarske. Odlični su bili i Gašper Marguč sa šest, Nilson sa pet i Nedim Remili sa četiri pogotka. Kod ekipa iz Segedina najbolji su bili Slovenci Borut Mačkovšek sa osam i Dean Bombač sa četiri pogotka, dok je pet golova delo Rikarda Boda.

Vesprem u nastavku sezone očekuje borba za finalni turnir Lige šampiona u Kelnu, a rival na putu do Lankses arene biće vicešampion Evrope, poljski Kjelce.



tagovi

VespremPik SegedSegedDragan PešmalbekVladimir CuparaMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara