Ivana Vuleta (© MN Press)
Ivana Vuleta (© MN Press)

Srbija će imati 12 takmičara na EP: Ivana leti ka trećem zlatu u dvorani

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 13:49

Aduti i Milica Gardašević, Angelina Topić...

Imaće Srbija 12 predstavnika na dvoranskom Evropskom prvenstvu u atletici. Imaće i čemu da se nada, jer iako rovita, naša najpoznatija takmičarka, Ivana Vuleta, putuje u Tursku i biće adut u skoku udalj.

Prvenstvo je na programu od 2. do 5. marta, a našu državu će predstavljati: Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac i (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Elzan Bibić (3000 m), Anja Lukić (60 m prepone), Luka Trgovčević (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).

Izabrane vesti

Dobra vest je što je Vuleta spremna za ovo takmičenje, jer se prošle sedmice, na Prvenstvu Srbije (kad je pobedila Milica Gardašević), povukla posle tri serije, jer je osetila blagi bol. Ivana brani zlato osvojeno prošle godine u Beogradu, njeno drugo na Prvenstvima Evrope u dvorani posle onog u Birmingemu, 2018.

Od mlađe garde možda najveće šanse da se domogne medalje ima talentovana Angelina Topić, ćerka legendarnog Dragutina, koja je više puta rušila državne rekorde, a pre mesec dana sa nepunih 18 godina preskočila lestvicu postavljenu na 1,94 m i tako postavila novi nacionalni rekord.

Lazar Anić se kvalifikovao se kao deveti takmičar na osnovu rang-lista, a ove godine najbolji rezultat ostvario je na državnom seniorskom prvenstvu (7,82).

Apetiti i očekivanja su isti kao i prethodnih nekoliko prvenstava. Znam da sam spreman za apsolutni lični i ako ne napravim kiks kao u Minhenu prošle godine verujem da će moj rezultati biti i više nego dovoljan za visok plasman u Istanbulu“, rekao je Anić.

Evropsko prvenstvo održaće se u nedavno renoviraj „Atakoj areni“, prvobitno otvorenoj 2011, poseduje šest kružnih staza i osam na pravcu, više od 5.000 mesta za gledaoce i dodatnih 2000 mesta za VIP osobe, medije, timove, trenere i zvaničnike.


tagovi

atletikaDvoransko EP u atleticiIvana VuletaMilica GardaševićAngelina TopićArmin SinančevićAsmir KolašinacBoško KijanovićElzan BibićStrahinja JovančevićLazar AnićAnja Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara