Marsel Džejkobs (AFP)
Marsel Džejkobs (AFP)

Srbija će videti naslednika Juseina Bolta! Italijan juri dva zlata u našoj prestonici

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 19:35

Dvostruki olimpijski šampion takmičiće se na mitingu u Beogradu, pa onda i na Svetskom prvenstvu

Mislili su mnogi da se posle odlaska Juseina Bolta u penziju neće pojaviti niko ko će uzdrmati planetu, ali prevarili su se...

Italijan Marsel Džejkobs u kolekciji ima tri zlata - dva olimpijska i jedno na EP. U Beogradu će pokušati da u zlatne vitrine doda i svetsko najsjajnije odličje. Pre nego što bude uzeo učešće na SP (18-20. mart), imaće generalnu probu na mitingu u našoj prestonici 7. marta u Areni. Definitivno se očekuje da "poleti" na 60 metara.

Izabrane vesti

Radujem se Svetskom prvenstvu u Beogradu. Znam da će takmičenje biti na najvećem nivou i to mi zaista daje veliku inspiraciju. Moja očekivanja? Verujem da nema granice”, rekao je Džejkobs.

Evropski šampion na 60 metara u dvorani, koji je tek 2018. napustio skok udalj i preorjentisao se na sprint, priredio je jedno od najvećih iznenađenja u Tokiju kada je osvojio najsjajnije odličje na 100 metara za 9,80 sekundi, srušivši evropski rekord. On je na taj način postao prvi Italijan u istoriji koji je u ovoj disciplini osvojio olimpijsko zlato.

Tek u maju 2021. je prvi put probio barijeru od 10 sekundi, a već u avgustu nanizao dva olimpijska zlata. Drugo zlato u Japanu Marsel svojoj zemlji doneo je u štafeti 4 puta 100 metara. Pred njim je još jedno takmičenje na kome ima najveće ambicije...

Bio sam u Beogradu 2017. godine i nije prošlo baš najbolje. Nisam uspeo kako sam se nadao. Ali to je bilo tada kada sam se bavio skokom udalj, a sada je sada. Uzbuđen sam što se vraćam".

S obzirom na situaciju sa koronom, neki atletičari su zaboravili kako je to takmičiti se pred punom dvoranom.

"Protekle dve godine su bile zaista teške za sve. Toliko života je izgubljeno i toliko ljudi u mom rodnom regionu u Lombardiji je izgubilo ljude koje vole. Trčanje (kratke staze-sprint) nije kao skok udalj ili skok uvis gde čujete kako publika navija za vas, gura vas dalje. Kada trčite, ne čujete ništa. Sve dok ne prestaneš. Puna arena je važna za sport i zaista se nadam da ćemo, kada se završi pandemija, svi moći da se vratimo u normalu. Taj zaista dobar osećaj – posle trke kada nestane tenzija i osetite da vas publika svuda oko vas podržava – radujem se povratku takvih momenata”, zaključio je Džejkobs.


tagovi

Marsel Džejkobs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara