Srbija ima još dvoje finalista u Istanbulu: Ivanin skok najbolji u Evropi, Bibić napada medalju

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 10:38

Milica Gradašević nije uspela...

Imaće Srbija još dvoje predstavnika u finalima Prvenstva Evrope u dvorani. Prvo je Angelina Topić ušla u finale skok uvis, Lazar Anića se plasirao u završnicu skoka udalj u muškoj, isto je uradila i Ivana Vuleta u ženskoj konkurenciji, a pridružio im se Elzan Bibić.

On je u kvalifikacijama na 3.000 metara pobedio u svojoj grupi, ali i u ukupnom plasmanu vremenom od 7:50,21.

Izabrane vesti

Došao sam u Istanbul spreman, sad me očekuje borba za medalju, daću sve od sebe“, rekao je Bibić, koji će u nedelju od 18 časova trčati finale.

Naša najbolja atletičarka, Ivana Vuleta plasirala se u finale tako što je prvim skokom u kvalifikacijama nadmašila normu postavljenu na 6,65 m. Ivana je skočila 6,98, što je najbolji rezultat u Evropi ove sezone.

“Ovo mi je poznata staza i srećna sam što sam uspela da se oporavim i budem ovde. Kvalifikacije su uvek stresne, čak i meni posle toliko godina. Zadovoljna što sam uspela da skočim dobro u prvoj seriji, fokus ostaje na finalu. Jedva čekam”, rekla je Ivana.

Nova prvakinja Srbije, Milica Gardašević je u drugoj seriji ostvarila rezultat 6,51, što nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih u Evropi..

Finale skoka udalj na programu je u nedelju od 17.50 časova.

Anja Lukić i Luka Trgovčević nisu uspeli da se plasiraju u polufinale trke na 60 m prepone. Anja je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi zauzela sedmo mesto sa 8,23 sekunde, što nije bilo dovoljno da se plasira u dalji tok takmičenja, dok je Luka zauzeo šesto mesto u svojoj grupi sa 7,91.


tagovi

Milica GardaševićIvana VuletaElzan BibićatletikaDvoransko EP u atleticiep u atletici

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara