Viktor Rašović (©Aleksandra Krupanič)
Viktor Rašović (©Aleksandra Krupanič)

Srbija iskalila bes na Rumuniji: Primila jedan gol i zauzela deveto mesto na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 12:31

Talentovani Vasilije Martinović i Radomir Drašović postigli po četiri gola

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Završni čin vaterpolista Srbije bio je bolji od svih predstava i izvedbi u Splitu do tada. Iako timovima ponestane motivacije u razigravanju, koje ništa ne donosi, to ovoga puta nije bio slučaj sa Delfinima. Želeli su makar malo da se iskupe za najlošiji šampionat, raščlanili su Rumuniju na sitne delove i osvojili deveto mesto na Evropskom prvenstvu - 17:1.

Izabrane vesti

Mnogo toga nedostajalo je Srbiji tokom turnira - oštrina, hladnokrvnost i smirenost pred protivničkim golom, tečnost, uključenost centara u igru. Dočekao je Dejan Savić da sve to vidi od svojih izabranika u poslednjem meču na šampionatu, poigravala se Srbija sa Rumunijom i potvrdila da su loše partije plod loše psihološke pripreme.

Iskalili su bes Delfini nad Rumunima, odigrali su savršeno prvo poluvreme. Dimitrije Rističević primio je samo jedan gol - Silvijan Kolodrovski je bio precizan sa centarske pozicije - i podsetio je na poluvreme protiv Slovenije, kada je roletnu spustio Lazar Dobožanov. U nastavku - još bolje. Bez primljenog gola. Dimitrije Rističević sakupio je sedam, a Lazar Dobožanov šest odbrana.

Radomir Drašović, najbolji igrač Srbije u Splitu, dobio je u odsustvu Dušana Mandića i Marka Radulovića, koji su se i u drugom meču razigravanja hladili, zadatak da izvodi peterce. Bio je nepogrešiv, a i sa distance je parao mrežu Florina Marijusa Tika. Krenuo je šut i Ognjena Stojanovića, sa zgodne strane je materijalizovao višak. 

Za asistencije je bio zadužen Strahinja Rašović, dobila je Srbija konkretan učinak i od centarskog tandema Nemanja Vico - Petar Velkić u vidu golova, a “pojačanju“ minutažu u bici za deveto mesto na Evropskom prvenstvu na najbolji način iskoristio je zlatni junior Vasilije Martinović. Postigao je četiri gola i pokazao da je materijal sa kojim vredi raditi i biti strpljiv, jer bi Srbiji višestruko moglo da se vrati. 

Jednostavno - sve je polazilo za rukom vaterpolistima Srbije, bila je to jedna od “onih” utakmica kada ništa ne može da pođe po zlu. Samo je prekasno stigla, u pogrešnom trenutku.

RUMUNIJA – SRBIJA 1:17

(1:6, 0:3, 0:4, 0:4)

Split

Bazen: Spaladium arena

Sudije: Teksido (Španija), Kovač (Rumunija)

Igrač više: Rumunija 7 (0), Srbija 13 (8)

Peterci: Rumunija 1 (0), Srbija 3 (3)

RUMUNIJA: Tik, Neamtu, Judean, Fulea, Antipa, Priotesa, Vranćeanu, Remes, Kolodrovski 1, Đorđeslu, Dinka, Vančik, Mihaluta. Selektor: Rat.

SRBIJA: Rističević, Branković Drašović 4, Ranđelović, Vučinić, Vico 2, S. Rašović 1, Velkić 2, Pljevančić, Martinović 4, Stojanović 3, V. Rašović 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA:

Četvrtak

18.00: (3.15) Mađarska (8.00) Španija (1.55)

20.30: (2.55) Hrvatska (6.50) Italija (1.85)

RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA NA EVROPSKOM PRVENSTVU:

Četvrtak

14.00: (2.55) Crna Gora (6.50) Grčka (1.85)

15.30: (3.40) Gruzija (8.00) Francuska (1.50)

UTAKMICA ZA 9. MESTO NA EVROPSKOM PRVENSTVU:

Četvrtak

Rumunija - Srbija 1:17

UTAKMICA ZA 11. MESTO NA EVOPSKOM PRVENSTVU:

Četvrtak

Izrael - Holandija 7:17


tagovi

Vaterpolo reprezentacija Rumunijevaterpolo reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u vaterpoluOgnjen StojanovićLazar DobožanovDimitrije RističevićVasilije MartinovićNemanja VicoRadomir DrašovićStrahinja RašovićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara