Dejan Savić (©Reuters)
Dejan Savić (©Reuters)

Srbija ostala bez selektora, Dejan Savić podneo ostavku

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 10:22

Završena uspešna decenijska saradnja

Jedna era je završena - Dejan Savić više nije selektor vaterpolo reprezentacije Srbije!

Dejan Savić i čelni ljudi Vaterpolo saveza Srbije su tokom prethodnih dana vodili intenzivne pregovore, dugogodišnji selektor nije želeo da nastavi saradnju i podneo je ostavku koja je prihvaćena.

Izabrane vesti

Posle bezmalo deset godina uspešnog rada i dvocifrenog broja zlatnih medalja sa najvećih takmičenja, Dejan Savić vieš neće obavljati selektorsku funkciju, a Vaterpolo savez Srbije poželeo mu je puno sreće u daljem radu.

U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mesto najboljeg trenera sveta.

Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada.

Legendo, puno sreće“, stoji u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Učestvovao je Dejan Savić u oblikovanju brojnih asova, što kroz reprezentaciju što kroz klubove, vodio je Srbiju do 16 medalja, od čega su dve bile zlatne sa Olimpijskih igara. Ona osvojena u Tokiju proteklog leta bila mu je poslednja, a nešto slabiji rezultati ovoga leta naveli su Dejana Savića da napusti kormilo pre no što je planirao.

Posle Olimpijskih igara u Tokiju isticao je jedan od najboljih trenera u ovom veku – ako ne i najbolji – da će privesti i ovaj skraćeni olimpijski ciklus, te da će za kraj pokušati da sa Srbijom u Parizu osvoji novu medalju. Turbulentno leto dovelo je do zaokreta kursa.

Srbija je zauzela peto mesto na Svetskom prvenstvu i Svetskoj ligi, na Evropskom prvenstvu u Splitu bila je deveta i promenili su se planovi Dejana Savića posle višenedeljnog razmišljanj nakon povratka u Beograd. Odlučio je da podnese ostavku i sada je na Vaterpolo savezu Srbije da pronađe pravo rešenje za mladi tim. Selektora koji će novu generaciju izvesti na pravi put, baš kao što su to sa prethodnom uradili Dejan Savić i Dejan Udovičić.

Ko god da bude naslednik Dejana Savića, neće mu biti lako da uskoči u njegove cipele. Jer, ako se izuzmu sporadični padovi, prouzrokovani različitim okolnostima, rezultati su bili vanserijski.


tagovi

Dejan Savićvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara