Fransiska Para i Katarina Bojičić (©AFP)
Fransiska Para i Katarina Bojičić (©AFP)

Srbija preko nejakih Čileanki do druge faze Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 19:27

Ubedljivo slavlje izabranica Uroša Bregara, razlika mogla biti i veća da nije briljirala Madelejn Kortes

Igraće rukometašice Srbije u drugoj fazi Svetskog prvenstva, plasirale su se u glavnu rundu, mada previše razloga za optimizam i velika nadanja nema. Dobile su izabranice Uroša Bregara nejake Čileanke, ali dalje ne prenose bodove – 30:16.

Prošireno je Svetsko prvenstvo na 32 ekipe i veliko je pitanje da li je to dobar potez i ima li uopšte smisla. Čile je primio preko 90 golova u prve dve utakmice, nešto jači otpor pružio Srbiji, međutim, čim je Madelejn Kortes prestala da čini čuda na golu, južnoamerička reprezentacija otišla je u “debeo” minus.

Izabrane vesti

Madelejn Kortes uticala je na to da Srpkinje ne slave ubedljivije. Već početkom drugog poluvremena imala je dvocifren broj odbrana, davala je nadu svom timu intervencijama, ali i golovima. Koristila je situacije kada je Uroš Bregar “izvlačio” golmana.

U prvom poluvremenu jedino je Aleksandra Stamenić uspevala da pronađe put i način da u više navrata zatrese mrežu Čileanki. Besprekorno je šutirala, sva četiri udarca pretočila je u pogotke i ponajviše zahvaljujući njoj Srbija je vodila na kraju izuzetno neefikasnog prvog dela – 10:6.

Zaigrala je u nastavku nešto bolje, češće uspešno završavala akcije sa krila i počela da dolazi do golova iz kontranapada. Čileanke su u tom segmentu bile apsolutno bezopasne, nisu trčale u leđa rukometašicama Srbije i dolazile u situacije “jedan na jedan”. A, u međuvremenu su proradile Jovana Jovović i Dunja Radević.

Napravile su rukometašice Srbije sredino drugog poluvremena veliku seriju, stekle dvocifrenu prednost, imale u jednom trenutku i duplo više šuteva od rivalki. Koliko god da je dobro branila Madelejn Kortes, poraz nije mogla da spreči.

Aleksandra Stamenić je na četiri pogotka iz prvog poluvremena dodala još tri u drugom. Bila je najefikasnija u oba tabora. Sanja Radosavljević i Dunja Radević su u četiri navrata tresle mrežu, tri su dale Edita Nuković, Jovana Jovović i Aleksandra Vukajlović.

Srbija će u drugoj fazi Svetskog prvenstva igrati protiv Poljske, Nemačke i Japana.

PRVENSTVO SVETA ZA RUKOMETAŠICE - TREĆE KOLO:

GRUPA E

Utorak

Srbija - Čile 30:15 (10:6)

20.30 (1,20) Danska (11,00) Rumunija (5,60)



tagovi

Svetsko prvenstvo za rukometašiceženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara