(© FIVB)
(© FIVB)

Srbija preživela prvi metak, osveta Amera za poraz u Bolonji čuva nam šanse za Gdanjsk

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 08:50

I dalje se čeka osmi putnik na završni turnir Lige nacija

Rusa nema, ali Srbi kao da su zaigrali ruski rulet. Srećom, bez posledica posle prvog kruga, jer smo ostali neokrznuti. Šanse o plasmanu na završni turnir Lige nacija i dalje su žive, pošto nas je promašio jedan od tri metka, koji bi uništio ono malo nade da možemo u Gdanjsk. Sve zahvaljujući pobedi Sjedinjenih Američkih Država nad Francuskom 3:0.

Amerikanci su dobili meč maksimalnim rezultatom, iako su u druga dva seta morali da igraju na razliku (25:23, 27:25, 27:25), što znači da sastav Igora Kolakovića i dalje ima prohodnost ka Fajnal ejtu, jer se nalazi na osmom mestu, poslednje koje vodi u borbu za trofej. Da bi se to desilo potrebna su još dva poraza direktnih konkurenata za osmo mesto na tabeli Lige nacija. Najpre da Holandija u nedeljnom matineu izgubi od Slovenije, a onda i da Francuzi ne iskoriste drugu meč loptu, u noći između nedelje i ponedeljka kad će odmeriti snage sa Nemcima.

Izabrane vesti

Na prvi pogled komplikovano, naročito ako se zna da je Slovenija već siguran putnik u Poljsku i ne mora da zapinje, ali nije morala ni selekcija SAD, pa je opravdala ulogu favorita i revanširala se Galskim petlovima za poraz u prethodnom finalu Lige nacija, lane u Bolonji. Tad je Francuska slavila 3:2, ali na domaćem terenu tim Džona Speroa izgledao je autoritativno i do pobede stigao na krilima Arona Rasela, koji je zabeležio 14 poena. Pratio ga je Tori Defalko sa 11, dok je devet dodao Tejlor Averil. U ekipi Francuske čak četvorica odbojkaša su ostvarila dvocifren učinak: Bartelemi Šinenjezi, Žan Patri i Jasin Luati upisali su po 11, a Trevor Kleveno deset poena.

Kako god da se okončaju mečevi Holandija – Slovenija i Nemačka – Francuska, selektor Srbije Igor Kolaković je naglasio da je ekipi potrebno desetak dana odmora i da će na okupu ponovi biti 21. jula, kad počinju pripreme za jedna od važnijih događaja ovog leta, Prvenstvo Evrope u četiri države (Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji), od 15. avgusta do 3. septembra.



tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara