Gavril Subotić (©MN Press)
Gavril Subotić (©MN Press)

Srbija s prvog mesta na F8 Svetske lige: Subotić i Vučinić izbušili Slovake

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 23:06

Delfini ubedljivi u Bratislavi - 18:9

Dilema nije postojala hoće li se Srbija plasirati na F8 Svetske lige, već sa koje pozicije i sa kojom gol razlikom. Dejan Savić je podmladio tim u odnosu na meč sa Italijom, pozvao je petoricu debitanata, i Delfini su s pola gasa stigli do ubedljive pobede u Slovačkoj - 18:9.

Izvadila je Srbija vizu za Budimpeštu sa maksimalnim brojem bodova u grupnoj fazi - ostvarila dve pobede - i gol-razlikom +12. Dominantna je bila Srbija u Bratislavi uprkos tome što je nastupila u kombinovanom sastavu,a protiv Slovaka su u napadu dirigovali Gavril Subitić i Đorđe Vučinić.

Izabrane vesti

Prvotimci Crvene zvezde i Novog Beograda su kao jedni od najiskusnijih izneli najveći teret, povukli su u slovačkoj prestonici i pogurali Srbiju do savršenog učinka i trijumfa duplom razlikom. Postigli su Gavril Subotić i Đorđe Vučinić po četiri gola - gotovo polovinu golova zajedno - a obojica su tokom prethodnih dana dirigovali igrom beogradskih timova na trećem turniru regionalne lige u Zagrebu.

Pružila je Slovačka znatno bolji otpor Srbiji nego Italiji, a da razlika na semaforu ne bude dvocifrena zaslužna je domaća publika, ali i dekoncentracija Savićevih izabranika u pojedinim momentima. Ono što može da raduje selektora Srbije jeste što su debitanti Vasilije Martinović, Aleksa Nešić i Vuk Milojević upisali među strelce, kao i to što je čak deset igrača treslo mrežu Slovaka.

Delfini su u Bratislavi izvrsno koristili igrača više - realizovali sedam od 11 takvih situacija - imali su prednost od početka do kraja i autoritativnom partijom priključili su se vozu za Budimpeštu, gde će se od 28. do 30. aprila održati završni turnir evropskih kvalifikacija za Svetsku ligu. Zajedno sa Srbijom iz grupe C dalji plasman izborila je Italija.

SLOVAČKA - SRBIJA 9:18

/1:4, 3:6, 2:4, 3:4/ 

Gradski bazen

Sudije: Sidl (Nemačka), Vasiliju (Grčka)

Igrač više: Slovačka 15 (3), Srbija 11 (7)

Peterci: Slovačka 1 (0), Srbija 3 (2) 

SLOVAČKA: Hoferica, Kaid 1, Kovačik ,Radovan, Durik, Tkač, Seman, Furman 2, Balog, Molnar, Čeraj 3, Balaž 3, Simkovič. Selektor: Nižnji. 

SRBIJA: Bulajić, Gogov 2, Subotić 4, Velkić 1, Vučinić 4, Vico 1, Drašović 2, Lukić 1, Tomić, Martinović 1, Nešić 1, Milojević 1, Mišović. Selektor: Savić.

RASPORED PRVOG KRUGA SVETSKE LIGE

GRUPA C

18. januar 

Srbija - Italija 12:9

15. februar 

Italija - Slovačka 22:3

8. mart  

Slovačka - Srbija 9:18



tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeGavril SubotićĐorđe VučinićDejan SavićSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara