(©FIVB)
(©FIVB)

Srpkinje poklonile Francuskinjama pobedu, greške ponovo bile kobne za neiskusnu ekipu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 06:56

Trikolorke čak 38 poena dobile od protivnica i na kraju slavile - 3:1

Veliki broj grešaka ponovo je bio koban po odbojkašice Srbije. Na drugom uzastopom meču trećeg vikenda Lige nacija Srpkinje su poklonile protivnicama duplo više poena, nego što su od njih dobile - tačnije dale su 38, a poklonjeno im je 17. Pa na kraju ne treba da čudi što na semaforu piše se 3:1 za Francusku - 25:22, 22:25, 25:23, 25:21. Ovaj poraz znači i 14,91 izgubljenih bodova na svetskoj rang listi.

Duel sa Francuskinjama bio je idealna prilika da mlada ekipe koju vodi Saim Pakan napadne pobedu. Ipak, šanse koje su imale naše devojke - nisu iskoristile, pa su na drugom meču za redom uzele samo jedan set.

Izabrane vesti

Bez obzira na poraz, može da se zaključi da su se ponovo izdvojile dve igračice - Vanja Bukilić i Vanja Ivanović. Na ove imenjakinje će sigurno selektor Đovani Gvideti obratiti posebnu pažnju i uzeti ih u razmatranje za pridruživanje najjačem timu koji se priprema za Olimpijske igre po povratku iz Japana.

Na ovom obračunu je Srbije bila veoma dominantna u napadu - odvojila je 62 poena, a rivalke samo 44. U bloku i na servisu brojke su bile približne za oba tima, ali je već pomenuti broj grešaka definitivno napravio prevagu 38-17. Kad se sve sabere naše igračice su više poena same zaradile nego njihove protivnice, ali to na kraju nije bitno - jer se pamti samo ko je pobedio.

Što se individualnog učinka tiče - Vanja Bukilić je nastavila sa odličnim izdanjima, ovog puta je zabeležila 26 poena - 21 iz napada, dva bloka i tri asa. Vanja Ivanović se zaustavila na 17 - 15 iz napada i po jedan as i blok. Priliku da pokaže šta zna dobila je i Nataša Čikuc Dins, koja je bila treća dvocifrena sa 11.

Ana Malešević je zabeležila sedam, Branka Tica šest, Rada Perović četiri i Mina Mijatović tri. Pobednički tabor predvodila je kapiten Elena Kazot sa 18 poena.

Posle ovog meča Srpkinje imaju skor 3-7, a Francuskinje 2-9. Kad je FIVB rang lista u pitanju naš tim je na osmoj poziciji sa 299,73 bodova, a prilično su mu se približile Holandija i Kanada. Te dve ekipe se i dalje bore za poslednju olimpijsku vizu, a svetske šampionke su mirne - jer je od prošle godine imaju u džepu.

Naredna dva obračuna biće prilično izazovna za mladi sastav Srbije. U subotu će izaći na megdan domaćinu Japanu u punoj hali u Fukuoki od 12.20, a u nedelju od 8.00 časova će odmeriti snage sa Italijankama.

TREĆI VIKEND LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠICE U FUKUOKI

Sreda

Holandija - Srbija 3:1

Petak

Srbija - Francuska 1:3

Subota

12.20: Japan - Srbija

Nedelja

8.00: Srbija - Italija


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara