Detalj sa utakmice Srbija - Italija (©CEV)
Detalj sa utakmice Srbija - Italija (©CEV)

Srpkinje vicešampionke Evrope, Italija nastavila dominaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 21:53

Naše devojčice poklekle posle pet setova u finalu Evropskog prvenstva

Nizale su juniorke Srbije kao od šale pobede ovog leta. Osvojile su Balkanijadu, dominantno stigle do finala Evropskog prvenstva. Činilo se da su danas spremne da ostvare još jednu, ključnu koja bi im donela evropsku krunu posle osam godina. Međutim, Italijanke su bile bolje. Posle velike borbe, pet odigranih setova i ogromne neizvesnosti u završnici taj-brejka na semaforu je sijalo 3:2 za protivnice. Po setovima je bilo 17:25, 27:25, 25:21, 15:25, 17:15.

Ove godine mlađe selekcije Italije su osvojile sve što je bilo moguće, pa su juniorke samo potvrdile koliko su trenutno moćna nacija.

Izabrane vesti

Za Srbiju je i srebro veliki uspeh, iako su devojke gotovo držale ruke na peharu. Nisu izdržale do samog kraja, pa moraju da se zadovolje sa odličjima srebrnog sjaja.

Najviše poena za našu reprezentaciju večeras u Skoplju postigla je Una Vajagić - 21. Zajedno sa njom ekipu je najbolje vukla Aleksandra Uzelac - 20 poena. Korektor Jovana Zelenović je postigla 12, ali uz skromne procente napada. Od 36 lopti devet je pretvorila u poene (25 odsto).

Dvocifrena je bila i Hena Kurtagić sa deset poena. Iva Šućurović je postigla devet. Na drugoj strani u pobedničkom sastavu najbolja je bila Đulija Ituma sa 21 poenom.

Poslednji put Srbija je u ženskoj juniorskoj konkurenciji šampion bila 2014. godine. Tada su ekipu predvodile Tijana Bošković, Bojana Milenković, Sara Lozo... Ovog puta njihove naslednice nisu uspele da ponove isti uspeh.

Podsetimo, devojke koje vodi sa klupe Vladimir Vasović do finala nisu izgubile nijedan set. U grupi su maksimalnim rezultatom slavile protiv Švajcarske, Rumunije, Turske, Hrvatske i Holandije. U polufinalu su bez problema počistile Poljsku, a danas su tri seta izgubile i tako ostale bez krune.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE

1. kolo

Srbija - Švajcarska 3:0

2. kolo - nedelja

Rumunija - Srbija 0:3

3. kolo - ponedeljak

Srbija - Turska 3:0

4. kolo - sreda

Srbija - Hrvatska 3:0

5. kolo - četvrtak

Srbija - Holandija 3:0

POLUFINALE

Srbija - Poljska 3:0

Italija - Holandija 3:0

FINALE

Srbija - Italija 2:3


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija SrbijeVladimir VasovićAleksandra UzelacMaša Kirov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara