Odbojkašice Skandićija (©CEV)
Odbojkašice Skandićija (©CEV)

Srpska Alba nije mogla ništa ni u revanšu, Skandići najbolji tim CEV kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 22:09

Italijanski klub do druge pobede u finalu vodila sjajna Antropova - 3:0

Na pobedničkom postolju CEV kupa ekipu Ezačibašija zamenio je Skandići. U prvom meču finala protiv Albe je možda i bilo neke neizvesnosti, a u drugom je domaća publika mogla u potpunosti da uživa gledajući savršenu partiju italijanskog kluba - 3:0 (25:18, 25:12, 25:11).

Nisu Žu Ting i drugarice nijedne sekunde dale priliku rumunskom sastavu da se ponada da može do pobede. U ranoj fazi sva tri seta pravile su veliku razliku i onda u laganom ritmu čekale završnicu.

Izabrane vesti

Ovog puta su sve oči bile uperene ka mladoj Ekatarini Antropovoj. U prvom setu je imala šest poena, u drugom isto, a u trećem čak osam... Bila je veoma dominantna, ništa joj protivnice nisu mogle. Iako je rođena 2003. godine, na terenu deluje kao matora. Obično u stopu prati sjajnu Žu Ting, ali ovog puta je ona istupila ispred iskusne saigračice.

Antropova je završila okršaj sa 20 poena. U napadu je imala odlične procente, dobila je 24 lopte, a prošla 15 (63 odsto). Nijednom nije pogrešila, samo je jednom izblokirana. Imala je četiri as servisa i jedan blok. Bilo je ovo definitivno njeno veče.

Žu Ting je kao i uvek odradila veliki deo posla, doprinela je sa 13 poena, a dodala je i isti broj prijema. Održavala je veliku stabilnost u tom elementu i tako olakšavala posao sunarodnici na poziciji dizača Jao Di. Treća dvocfrena bila je Italijanka Elena Pjetrini sa 11 poena, a deset je postigla Hejli Vašington.

U ekipi koju sa klupe vodi Stevan Ljubičić najbolja je bila Gergana Dimitrova sa devet poena. Srpkinja Jovana Kocić je zabeležila osam, baš kao i bivša igračica Crvene zvezde Dajana Bošković. Reprezentativke Srbije Slađana Mirković i Bojana Milenković su upisale po dva poena, a Jovana Ćirković nije uspela da postigne nijedan.

Odličnim servisima je Skandići napravio pravu pometnju u rumunskoj ekipi. Napravile su gošće čak 16 grešaka na prijemu, pa nije ni čudo što je meč trajao samo 66 minuta. Italijanke su bile bolje i u bloku, imale su fantastične procente u napadu, a mnogo manje su i grešile.

Podsetimo, Skandići će naredne sezone biti jači za Maju Ognjenović, koja će stići iz turskog Ezačibašija. Prvo će pokušati da osvoji prvi put Ligu šampiona, a onda će se preseliti u Italiju i pojačati odlični italijanski klub.


tagovi

ŽOK Alba BlažŽOK SkandićiCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara