Sava Ranđelović protiv Zvezde (©MN Press)
Sava Ranđelović protiv Zvezde (©MN Press)

Srpska kolonija podigla evropski trofej: Ranđelović razbio Savonu! Vašaš najbolji u Kupu Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 19:41

Mađarski klub će naredne sezone igrati Ligu šampiona, ako ne dođe do promena...

Vašaš se vratio na veliku scenu i podigao evropski pehar, a najzaslužnija je srpska kolonija u mađarskom klubu!

Retko kada protekne vaterpolo sezona da se ime nekog srpskog vaterpoliste ne ugravira na međunarodni trofej. Danas su čak tri, na peharu Kupa Evrope stoji da su šampioni Slobodan Nikić, Sava Ranđelović i Branislav Mitrović.

Izabrane vesti

Letos je Vašaš bio razočaran, nisu u klubu iz Budimpešte dosta uložili da bi igrali u drugorangiranom takmičenju na Starom kontinentu, već u Ligi šampiona. Ali, na kraju im se isplatilo. Kup Evrope biće međustepenica, bila je to dobra prilika da se mađarski velikan vrati u vrh i tako izbori Ligu šampiona za narednu sezonu. Naravno, ako ne bude kakve promene pravila... 

Savona je u Italiji uspela da ostane neporažena, međutim, tih 8:8 nisu bili garant ničega. Več tada je mogla da oseti snagu tima iz Budimpešte i kroz sedam dana spoznala da je za klasu slabija. Slobodan Nikić i njegovi izabranici su najbolje sačuvali za kraj, demolirali su Savonu u glavnom gradu Mađarske i osvojili evropsku titulu - 15:7. 

Prvi među jednakima bio je Sava Ranđelović. Srpski reprezentativni bek ima iza sebe fantastičnu sezonu u mađarskom klubu i to može da raduje i selektora Uroša Stevanovića. Uživa u Budimpešti, redovno trese mreže, a u revanšu finala bio je daleko najbolji pojedinac Vašaša. 

Razbio je Savonu, napunio mrežu italijanskog kluba do vrha. Spakovao je četiri gola u Budimpešti i bio najefikasniji akter meča. Koliko-toliko uspeo je da mu isparira saigrač Lorinc Gabor, strelac tri gola, a bitnu ulogu u finalu igrao je i srpski čuvar mreže Branislav Mitrović

Italijani nisu imali adekvatan odgovor na strele Save Ranđelovića, Lorinca Gabora, te nekadašnjeg crnogorskog reprezentativca Draška Brguljana. Zakazala je spoljna linija Savone, utihnuli su šuteri i Slobodan Nikić, jedan od najtrofejnijih vaterpolista svih vremena, u trenerskoj karijeri uzeo je prvi evropski pehar. 

Ako se po jutru poznaje dan - prvi od mnogih.


tagovi

VašašSlobodan NikićSava RanđelovićBranislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara