Starsi jure plej-of, ciljaju šestu dvojku u nizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 15:26

Ali, Kalgari je lider Zapada i ima ulogu favorita

Zahvaljujući lošim rezultatima San Hozea u poslednjih pet mečeva, Kalgari se izdvojio na prvom mestu Zapadne konferencije i sada ima šest bodova prednosti. U ovom kolu snage će da odmeri sa Dalasom, koji još nije osigurao plasman u doigravanje.

Flejmsi su postigli isti broj golova kao i drugoplasirani Šarksi, ali su primili manje pogodaka i zbog toga se nalaze na liderskoj poziciji. Do kraja ligaškog dela će odigrati još šest utakmica i potrebna su im tri trijumfa kako bi i matematički s prvog mjesta krenuli u doigravanje. Tokom cele sezone igrači trenera Bila Pitersa su pružali odlične partije i ukoliko ovako nastave i u plej-ofu, onda su uz Lajtning najozbiljniji kandidati za osvajanje Stenli kupa. Posle tri vezane pobede u prošlom kolu su doživeli poraz od Los Anđeles Kingsa i to na domaćem terenu rezultatom 0:3. Bila je to jedna od lošijih partija Flejmsa u poslednje vreme i u narednom kolu će morati da odigraju mnogo bolje jer igraju protiv Dalasa, kome su bodovi veoma potrebni. Poraz od Kingsa u prošlom kolu bio je prvi na domaćem terenu posle pet vezanih slavlja.

Izabrane vesti

Šest kola pre kraja ligaškog dela Starsi se nalaze na sedmom mestu s pet bodova prednosti u odnosu na Arizonu i Minesotu, koji dele devetu poziciju. Još nisu obezbedili doigravanje i do kraja nas očekuje uzbudljiva završnica. Hokejaši Dalasa su imali dosta  problema u minulih šest utakmica u kojima su čak četiri puta bili poraženi. Iako su imali relativno povoljan raspored, jer su pet mečeva odigrali u svojoj dvorani, to im nije bilo dovoljno da ostvare dobre rezultate. Doživeli su četiri poraza kod kuće i nakon niza loših rezultata pred svojim navijačima u prošlom kolu su napokon pružili kvalitetnu partiju. Savladan je Vinipeg sa 5:2 i to na gostujućem terenu. Po dva gola postigli su Faksa i Segin, a jedan je dodao Lindel. Ono što je zanimljivo kod Starsa jeste da trenutno mnogo bolje igraju van svoje dvorane, iako to nije bio slučaj tokom sezone. U proteklih pet gostujućih utakmica ostvarili su isto toliko pobeda i Flejmsi neće imati nimalo lagan posao.

NHL

Sreda
23.55: (3,10) Filadelfija (3,85) Toronto (2,00)

Četvrtak
00.30: (1,45) Boston (4,60) Njujork Rendžers (5,60)
02.30: (1,90) Kalgari (3,90) Dalas (3,35)
03.00: (2,65) Kolorado (3,80) Las Vegas (2,25)

*** kvote su podložne promenama

ISTOK

ZAPAD

Foto: Reuters


tagovi

NHLNHL ligaKalgari FlejmsDalas Starssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara