Odbojkašice Vero Volej Milana (©CEV)
Odbojkašice Vero Volej Milana (©CEV)

Strašan meč u Istanbulu! Fener se dizao iz pepela, ali Egonu osvetlala Milanu put ka finalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 20:17

Vero Volej preživeo ludnicu u revanš duelu i izborio Superfinale tek posle zlatnog seta

Ko bolje zna put ka finalu Lige šampiona od Paole Egonu? Dobiće Italijanka priliku da osvoji četvrtu evropsku titulu sa različitim klubom. Radovala se u dresu Novare, Koneljana i Vakifbanka, a večeras je izborila Superfinale sa Vero Volej Milanom!

Strašan meč odigran je večeras u Istanbulu. Fenerbahče je posle ubedljivog poraza u Milanu, pokazao da može mnogo bolje da se nosi sa Gasparijevom ekspedicijom. Zabeležile su Turkinje pobedu posle četiri čina - 3:1 (25:15, 26:28, 25:22, 25:23), u nekim trenucima su bile izuzetno dominatne, ali su poklekle u zlatnom setu. U dodatnom periodu bilo je 15:11 za gošće iz Milana.

Izabrane vesti

Posle večerašnje borbe koja god ekipa da je prošla dalje - ne bi bilo nezasluženo. Turski tim su na sjajan način predvodile Arina Fedorovceva i Melisa Vargas, vraćale su ekipu čak i kada je gotovo bila u pepelu... Znalo se da Vero Volej završava posao ukoliko osvoji dva seta - bio je blizu stavljanja tačke i u trećem i u četvrtom, ali je na kraju sve moralo da se rešava u dodatnom zlatnom setu.

Iako je Fedorovceva zaustavila strašnim blokovima u više navrata, Egonu nije posustajala. Poznata je kao igrač koji pravi greške, ali se brzo podiže. Tako je bilo i večeras. Završila je meč sa 35 poena, a ono što je najvažnije za Milano - dobila je duel sa dva izuzetna napadača na drugoj strani. Fedorovceva je brojala do 25, a Melisa Vargas do 29.

I pre ovog susreta bilo je jasno da će Srbija imati predstavnika u finalu Lige šampiona, koje bi trebalo da se odigra 5. maja u Istanbulu ili Ankari. Sada je poznato da će to biti Teodora Pušić, koja se večeras radovala za razliku od Bojane Drče. Iskusna igračica je odigrala ceo meč na poziciji dizača, ali nije imala na kraju razloga za zadovoljstvo.

CEV LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE

Odbojkašice

Utorak

Fenerbahče - Vero Volej Milano 3:1 - Vero Volej dobija zlatni set 15:11 (prvi meč 0:3)

Sreda

17.00: Koneljano - Ezačibaši

Odbojkaši

Sreda

17.00: Zirat Bank - Jastrežebski (prvi meč 0:3)

Četvrtak

20.30: Lube - Trentino


tagovi

ŽOK Vero Volej MilanoŽOK FenerbahčeCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara