(©Reuters)
(©Reuters)

Štraser u Zagrebu stigao do prve slalomske pobede u karijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 16:37

Najveći napredak ostvario je Mihael Mat. Austrijanac je u prvoj vožnji zauzeo 26. poziciju, a trku je završio kao četvrtoplasirani

Na stazi Crveni spust iznad Zagreba, do prvog mesta probio se Linus Štraser ukupnim vremenom 2:01.30. Nemački skijaš ostavio je iza sebe brojne favorite, nije uspeo da ga nadmaši ni Kleman Noel, koji je branio titulu u Zagrebu.

Linus Štraser ostvario je prvu pobedu u slalomu, a drugu u karijeri. Pre Zagreba nabolji je bio u gradskoj trci.

Izabrane vesti

U trećem ovosezonskom slalomu na podijumu su se uz Štrasera našli Austrijanci Manuel Feler i Marko Švarc, a najveći napredak napravio je njihov sunarodnik Mihael Mat završivši na četvrtom mestu. Posle prve vožnje držao je 26. mesto.

Najboljih deset kompletirali su hrvatski skijaš Filip Zubčić, Viktor Mufa-Žande, Kleman Noel, Fabio Gštrajn, Ramon Cenhojzern i Danijel Jul.

(©Reuters)(©Reuters)


Kleman Noel bio je vodeći nakon prve vožnje, a pobedom je mogao da postane tek drugi skijaš koji je u Zagrebu vezao dve pobede. Prethodno je Marsel Hiršer tri sezone uzastopno slavio na Sljemenu.

Teški vremenski uslovi i brojne neravnine na stazi otežavali su posao skijašima na Sljemenu. Linus Štraser postao je prvi Nemac na podijumu u Zagrebu posle Feliksa Nojrojtera. Nemačkom skijašu i Mihaelu Matu kao da su pogodovala oštećenja staze da dobiju na brzini i tečnosti prilikom juriša ka cilju. Plesali su između kapija.

Mihael Mat odvezao je svršenu drugu vožnju. Austrijanac je zauzeo 26. poziciju nakon prve vožnje, nizali su se skijaši na startu, ali nisu uspeli da nadmaše njegov ukupni rezultat iz dve vožnje sve do Linusa Štrasera. Ušao je Mihael Mat u prvih deset i raspoloženje se drastično popravilo u taboru Austrijanca. Napredovao je Mat 22 pozicije i malo je nedostajalo da se nađe na podijumu.

Čak četvorica hrvatskih skijaša plasirala su se u drugu vožnju. Filip Zubčić smestio se odmah iza Mihaela Mata sa stotinkom zaostatka, Matej Vidović završio je na 12. mestu, Samuel Kolega je bio 15, a Istok Rodeš je zauzeo 23. mesto.


tagovi

ZagrebSvetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara