Sudar svetova u Las Vegasu: Orao iz Dagestana VS ozloglašeni Irac

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.10.18. | 12:23

MMA borba godine za titulu u lakoj kategoriji između Habiba Nurmagomedova i Konora Makgregora održava se u nedelju rano ujutru u okviru 229. UFC događaja. MOZZART obezbedio kvote i za preostalih 12 mečeva!

Plus i minus, jin i jang, hladno i toplo, sever i jug, vatra i voda.... Otprilike toliko daleko jedan od drugog udaljeni su u svakom smislu Konor Makgregor i Habib Nurmagomedov. Jedan je katolik, drugi musliman, jedan je karatista, drugi rvač, jedan voli da od posla napravi cirkus, a drugi da u miru radi, jedan provocira protivnike, drugi ih poštuje itd.

Upravo zato i njihov okršaj u Las Vegasu u noći između subote i nedelje, najvažniji meč u okviru 229. UFC vikenda skreće toliko globalne pažnje. Dagestanski fajter je trenutno šampion u lakoj kategoriji, a Irac bivši vlasnik mnogih šampionskih pojaseva, pa i u toj težinskoj diviziji, kao prvi izazivač i verovatno najpoznatije lice MMA borilišta. Pre svega zbog onog čuvenog boks meča sa Flojdom Mejvederom mlađim kada je zaradio, barem po pričama nešto manje od 100 miliona dolara.

Izabrane vesti

HABIB NURMAGOMEDOV
(RVANJE)
OREL (ORAO)
30 GODINA
RUSIJA
177 CM, 70 KG
POBEDE  26
PORAZI  0

UFC okršaj za vladara u lakoj kategoriji između Konora Makgregora i aktuelnog šampiona Habiba Nurmagomedova prošao je kroz "terminalnu fazu", a to, barem sa Irčeve strane znači mnogo uvreda na račun protivnika i dizanja sebe u nebesa. Specifičan, pomalo "cirkuski" psihološki rat koji je Ircu često unapred obezbeđivao pobede, aktuelni šampion nije u potpunosti prihvatio, ali nije ni da se previše suzdržavao, jer šta raditi kada vam izazivač poruči ovako nešto:
"Razmazaću ga po oktagonu! Prebiću ga, rasturiće se na komade i raspasti, smrviti! Radi kao početnik i neće moći da se nosi samnom. Celog života išao sam na UFC titule, mnogo sam ih osvajao, ali su mi ih i oduzimali. A sada sam još gladniji za pobedama. Vratio sam se da pokažem ko je pravi kralj!"

KONOR MAKGREGOR
(KARATE)
THE NOTORIOUS (OZLOGLAŠENI)
30 GODINA
REPUBLIKA IRSKA
175 CM, 70 KG
POBEDE  21
PORAZI  3

Prlično mirni, hladni i zatvoreni Dagestanac, koji je iskulirao sve provokacije Notorijusa uglavnom se ne upušta u bitku rečima, ali je i on rekao par stvari o brbljivom protivniku:
"Može on da kaže šta hoće... Kada alkoholičar nešto kaže, ostali ne obraćaju pažnju, tako da me nije briga za njegove uvrede. Želi da me unervozi i to je sve deo igre. Naravno, pomalo sam ljut, ali moram kontrolisati emocije. Zamislite, na konferenciji za štampu je izgledao pijan!? To je zaista neverovatno jer kako će se boriti ako koristi narkotike i viski?! Kako on misli da izdrži samnom 25 minuta? Nije ti to boks druže, ja ću biti tamo sve vreme. Ovo nije bitka na distanci kao što je radio protiv Nejta Dijaza, ovo će biti mnogo drugačije".

UFC 229 - MUŠKARCI
(1,27) FERGUSON - PETIS A. (3,40)
(2,70) MEJNARD - LENC (1,40)
(2,70) ST. PRU - REJES (1,40)
(2,29) LUIS - VOLKOV (1,55)
(2,19) FORMIGA - PETIS S. (1,60)
(1,65) LA FLER - MARTIN (2,11)
(1,35) PATRIK - HOLCMAN (2,90)
(1,10) LUKE - TARNER (5,80)
(1,30) OMALI - KINONEZ (3,20)
Stručnjaci veruju da je Nurmagomedov u prednosti i da je favorit. U pitanju je zaista fantastičan i fanatičan borac čija su osnova "parteraške discipline" rvanje, sambo i džudo mada je i ostale aspekte MMA razvio skoro do savršenstva. Potiče sa padina Urala i obala Kaspijskog mora, tačnije iz Dagestana i bori se pod ruskom zastavom. Ljudi sa područja odakle je milenijumima već gaje kulturu rvanja i pelivanstva, a uz fantastične fizičke predispozicije koje su se izrodile iz surove, ali prebogate prirode deluje kao nepobediv, posebno ako se veći deo borbe bude odvijao na podu.

UFC 229 - ŽENE
(2,55) LANDSBERG - KUTINSKAJA (1,45)
(2,29) EVINDŽER - LAD (1,55)
(1,90) VOTERSON - HERIG (1,80)

Konor Makgregor je sa druge strane pravi i čistokrvni karatista sa munjevitim kretnjama i udarcima. I rukama i nogama! Ostaje ipak veliko pitanje da li je uspeo da se vrati u nekadašnju formu, a ako nije tako, loše će se provesti ovog vikenda u Las Vegasu. Svetla velike pozirnice su njegovo "prirodno okruženje" tako da će se sigurno osećati mnogo komfornije od protivnika koji je daleko zatvoreniji od njega. Irac će morati da traži pirliku iz kontre ili da iznenadi Nurmagomedova munjevitim udarcem koji bi trebalo da sedne na bradu, kao što je to učinio mnogo puta u životu. Ukoliko se borba oduži, to jest potraje više od dve runde, Dagestanac je u velikoj prednosti jer niko kao on nema izdržljivost, ali i mudrosti i borilačkog znanja da se snađe kada je najteže.

Ali ako milsite da je Makgregor i pored celog cirkusa neprofesionalan, silno se varate. Irski majstor istina voli da popije, ali kada je sport u pitanju tu je sve na mestu. Njegove treninge retko ko može da izdrži, uvek je u najboljoj mogućoj formi, a za meč sa Nurmagomedovim se pripremao sa 20 kg težim sparing partnerom.

Prema poslednjim izveštajima meč bi trebalo da se održi negde oko šest sati u nedelju ujutru po "našem" vremenu, a po MOZZARTOVOJ fabrici kvota Dagestanac je favorit (1,55), ali bi trebalo i razmisliti o kvoti 1,95 za trajanje meča više od dve runde, što bi lako moglo da se dogodi s obzirom na kvalitet boraca.

A ukoliko vam klađenje samo na ovo odmeravanje nije dovoljno, MOZZART je pripremio kvote i za preostale borbe koje će se voditi na UFC-u 229.

FOTO: Shutterstock/Action Images


tagovi

borilačke veštineborilački sportovimmaUFCHabib NurmagomedovKonor Mekgregorbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara