(©Starsport)
(©Starsport)

Sukno: Novi Beograd ima moćne centre i bekove, ali ne bojimo se nikoga! Naša prednost su dva levoruka igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 21:49

“Imam veliki respekt za njih, digli su se tokom sezone. Očekujem borbu, ne lepu utakmicu”, kaže hrvatski strateg

Na obali Đenovskog zaliva sija sijaset trofeja, od hrpe gvožđurije izdvaja se deset Liga šampiona. Od subote bi Pro Rekove vitrine mogle da budu punije za još jedan, a Sandru Suknu opet da se posreći Beograd.  

Hrvatski strateg je u prvoj sezoni na klupi slavnog italijanskog kluba osvojio evropsku titulu, drugu bi mogao da završi na istovetan način. Velikan u bazenu, velikan i kraj njega. Kako god da se finale završi, utisak neće biti promenjen.  

Izabrane vesti

Pro Reko je opravdao ulogu favorita, zakazao megdan sa novobeogradskim klubom, ali do njega nije lako stigao. Pomučio se da slomi Vuljagmeni, a Sandro Sukno je po završetku utakmice, kao i obično, bio raspoložen da zbija šale. 

“Ne bojte se, pitajte”, niko da postavi pitanje, pa je Sandro prekinuo neprijatnu tišinu.  

Činilo se da je Pro Reko potcenio Vuljagmeni, ali na to što su Grci imali vođstvo bezmalo dve pune četvrtine hravtski trener gleda malo drugačije.  

“Rekao bih obrnuto. Malo smo nabili presing i tenziju, tako da smo malo više bili u grču, nego što smo ih potcenili. Oni su izbacili ono najbolje svoje i realno su napravio veliku stvar ulaskom u polufinale. Dali su nekoliko lepih golova, mi smo bili pasivni, kasnili smo, ali i izjednačili do polovine utakmice. Onda smo pojačali ritam i agresivnost, sa 5:5 otišli na 10:5 i sa time rešili pitanje ko ide u finale”. 

Dotakao se i samog finala sa Novim Beogradom. Ponoviće se prošlogodišnja bitka za trofej, a prednost Pro Reka mogla bi da bude to što ima svojicu levorukih tobdžija. Novi Beograd ih nema, ili bolje rečeno ne koristi. Iz različitih razloga.  

“Teško je pričati šta će biti sa sudijske strane, ali ima tu puno snažnih fizičkih i kvalitetom snažnih individualaca. Iskreno, ne očekujem lepu utakmicu, biće borbe. I oni su dobro fizički spremni, imaju dva moćna centra, bekove... Mislim da je naša prednost što imamo dva levoruka igrača, oni nemaju. Mada, ne mora to biti odlučujuće”, poručio je Sandro Sukno i dodao:  

“Imam veliki respekt za njih, digli su se tokom sezone. Igraju čvrsto, igraju kod kuće. Spremni smo i ne bojimo se nikoga”.


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluPro RekoVuljagmeniVK Novi BeogradSandro Sukno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara