Odbojkašice Skandićija (©CEV)
Odbojkašice Skandićija (©CEV)

Sve jasno posle prvog seta: Maja ide u četvrtfinale, Tijana i Jovana moraju okolnim putem

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 16:57

Skandići je treći tim koji je obezbedio mesto među osam najboljih u elitnom društvu

Direktno u četvrtfinale ide Maja Ognjenović, a Tijana Bošković i Jovana Stevanović će morati okolnim putem... Italijanski Skandići je u prvom meču dana poslednjeg kola Lige šampiona osvajanjem uvodnog seta overio plasman među osam najboljih u elitnom društvu, ali nije se uljuljkao, nego je odigrao na visokom nivou do kraja. Uspeo je da pobedi - 3:1 (25:23, 25:21, 16:25, 25:23) i zadrži maksimalni skor 6-0, a turskim tim je poslao u plej-of.

Aktuelni svetski šampion je mogao do prvog mesta samo ukoliko pobedi 3:0, ali pošto je izgubio prvi set, onda je sve bilo rešeno. U grupi B Skandići je prvi i ide direktno u četvrtfinale zajedno sa Koneljanom i Fenerbahčeom. Preostala dva tima će se znati večeras... Ezačibaši će igrati plej-of Lige šampiona, a Plovdiv i Vašaš će se od 18.00 časova boriti za treće mesto i plasman u CEV kup.

Izabrane vesti

Vukla je Tijana Bošković svoj tim iz sve snage, prolazila neke veoma teške lopte, ali ni ovog puta nije uspela da ugrozi Skandići. Njenih 27 poena nije bilo dovoljno za pobedu. Imala je učinak u napadu 48-22 (46 odsto), jedan blok i četiri as servisa. Vodila je zanimljiv obračun sa Ekatarinom Antropovom - korektorom sa druge strane mreže. Ruskinja sa italijanskim pasošom je brojala do 25, zabeležila je 20 poena iz napada (43-20, 47 odsto), jedan blok i četiri asa.

S obzirom na to da su njih dve imale veoma sličan učinak, prevagu su ovog puta napravile ostale igračice. U ekipi Maje Ognjenović dvocifrene su bile i Herbots sa 14, Nvakalor sa 13 (dva asa, napad 15-6, pet blokova - dobila MVP nagradu), Da Silva sa 11 i Žu Ting sa deset.

U dresu Ezačibašija srpsku odbojkašicu Tijanu Bošković poenterski su najbolje ispratile Hande Baladin i Aleksa Grej sa po 11 poena. Deset je upisala Šinejd Džek Kisal. Jovana Stevanović je ostala na samo dva poena - napad 4-1 i jedan blok.

Turski predstavnik je čak osvojio jedan poen više kad se sve sabere (92-91), jer je jedini set koji je uzeo završen sa plus devet. Preostala tri seta su bila neizvesnija, ali su pripala protivniku.

Ovaj duel koji je predstavljao jedan od dva najveća derbija poslednjeg kola sudio je srpski sudija Vladimir Simonović, koji tokom poslednjih godina deli pravdu pod švajcarskom zastavom.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA B

Ezačibaši - Skandići 1:3

18.00: (2,29) Marica Plovdiv - Vašaš (1,55)



tagovi

CEV Liga šampionaTijana BoškovićMaja Ognjenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara