Habib Nurmagomedov ©AFP
Habib Nurmagomedov ©AFP

Sve je spremno za UFC 254!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 09:26

U Abu Dabiju Nurmagomedov i Gejdži uspešno prošli merenje, pa i odmeravanje, čime je njihov meč od sada i zvaničan

MMA meč godine između Habiba Nurmagomedova i Džastina Gejdžija sada i zvanično može da počne! Pošto su juče obavljeni PCR testovi svih učesnika UFC 254 zakazanog za noć između subote i nedelje sa početkom u 10 časova po srednjoevropskom vremenu, a pozitivnih uzoraka nije bilo, šou je mogao da počne. I to naravno merenjem boraca svih zakazanih mečeva, s centrom pažnje na gorenavedenu dvojicu.

UFC 254 - PAROVI I KVOTE

Izabrane vesti

Iako uvek postoji sumnja da bi neko od fajtera mogao da ispadne iz okvira lake kategorije, u ovom slučaju između 66 i 70 kg, to se u Abu Dabiju nije sinoć dogodilo. Istina obojica su udarila u limit od 70 kg, ali u granici dozvoljenog, što je vidno obradovalo šampiona Nurmagomedova pošto često mora da skida veliki broj kilograma. Klasično odmeravanje rivala po merenju proteklo je u sportskom tonu, što se i očekivalo od Habiba i Džastina koji su poznati kao čistokrvni borci i sportisti.


Time je, kao što rekosmo meč večeri na UFC 254 postao i zvaničan. Nurmagomedov inače prvi put brani titulu nakon više od godinu dana, pošto je usled pandemije ostao „zaključan“ u rodnom Dagestanu, da bi pre nekoliko meseci zbog virusa korona ostao bez oca i trenera Abdulmanapa.


Gejdži je do prilike da mu se suprotstavi dopao zahvaljujući odličnom odrađenom meču protiv sada već bivšeg Habibovog izazivača, Tonija Fergusona, kao i spletu okolnosti. Nurmagomedov naime nije mogao da brani titulu protiv Fergusona, zbog čega je ovaj dao priliku Gejdžiju koju je ovaj znalački iskoritio.


tagovi

mmaUFCHabib Nurmagomedovborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara