Aron Palmarson (©Reuters)
Aron Palmarson (©Reuters)

Svi putevi vode na sever Evrope: Senzacionalni transfer Arona Palmarsona

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.12.22. | 08:29

Islandski superstar vraća se kući, od leta novi rukometaš Hafnarfjerdura

Rukomet je godinama skandinavski sport. Danci su šampioni sveta, Šveđani prvaci Evrope, ali je klupski rukomet bio u zapećku. U budućnosti stvari će se promeniti. Svi putevi vode na sever Starog kontinenta.

Posle danskog Olborga i norveškog Kolstada koji su najavili velike ambicije i Islanđani bi mogli da imaju jak klub. Nekada jedan od najtalentovanijih rukometaša planete, kome su predviđali blistavu karijeru, Aron Palmarson, od leta će igrati u svojoj zemlji. Potpisao je ugovor sa Habnarfjerdurom.

Izabrane vesti

Pomalo neočekivano Palmarson i Olborg raskidaju ugovor u junu, godinu dana pre isteka. Razlog za ovu odluku sjajnog srednjeg beka je želja da se vrati kući i da završi karijeru u redovima trenutno drugoplasirane ekipe u šampionatu Islanda.

Palmarson je u karijeri branio boje najvećih klubova u Evropi. Igrao je za Kil, Vesprem i Barselonu, a od prošle godine je u danskom Olborgu. Sa Zebrama s Baltika ima dve Lige šampiona. Nije se snašao u mađarskom Vespremu, dok je mnogo bolji bio u redovima Katalonaca. Trebalo je da bude okosnica novog Olborga sa Mikelom Hansenom i Niklasom Landinom Jakobsenom, ali je odlučio da se vrati na Island.

Već je predstavljen kao novi rukometaš Habnarfjerdura. Njegov novi tim će ove sezone da se bori za titulu. Lider je Valur sa četiri boda više posle 13 kola.

Podsetimo, sve veći broj Skandnavaca vraća se u danske i norveške klubove koji bi trebalo u narednih nekoliko godina da priprete Barseloni, Vespremu, Kjelceu, nemačkim i francuskm timovima koji dominiraju u ovom milenijumu.

Olborg je prošle godine bio finalista Lige šampiona. Od letos je novi igrač danskog vicešampiona Mikel Hansen, sprema se dolazak Niklasa Landina Jakobsena iz Kila. Probudili su se Norvežani. Od leta boje Kolstada braniće jedan od najboljih rukometaša današnjice Sander Sagosen koji stiže iz Kila, kao i Magnus Ablevik Red i Geran Johaneson iz Flensburga i Aleksander Blonc iz Segeda.



tagovi

RK OlborgAron Palmarson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara