Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Svi putevi vode u Leskovac: Vojvodina favorit, Dubočicu nosi huk s tribina

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.03.22. | 10:58

Kup Srbije za rukometaše: Danas oba polufinala - Novosađani protiv Radničkog (16.30), domaćin turnira čeka Metaloplastiku (19.00)

Leskovac će danas i sutra biti poprište završne borbe u Kupu Srbije za rukometaše. Ovo takmičenje se zove po Branislavu Pokrajcu, legendarnom srpskog stručnjaku, nekadašnjem selektoru naše reprezentacije.

Vojvodina je osmostruki uzastopni šampion Srbije, na pragu je i devete krune, ali u ovom takmičenju Lale imaju "samo" tri vezane krune. Niški Železničar je bio najbolji 2018, Crvene zvezda 2017, a Metaloplastika 2016. godine.

Izabrane vesti

Osim branioca krune u polufinalu će se igrati i Radnički iz Kragujevca, domaćin Dubočica i Metaloplastika. Iznenađenje je da nema Partizana. Crno-bele je eliminisao Radnički u četvrtfinalu, posle čega je Nenad Maksić napustio kormilo kluba iz Humske. U gradu na jugu Srbije se očekuju puna dvorana, posebno na utakmicama Dubočice. Ulaz je besplatan.

U prvom meču danas (16.30) Vojvodina igra sa najprijatnijm iznenađenjem u Superligi Srbije, Radničkim iz Kragujevca.

"Za nas je ovo borba za drugi trofej u sezoni, pošto smo krajem godine osvojili Svesrpski kup. Polufinalnu utakmicu igramo sa Radničkim iz Kragujevca sa kojim smo se već tri puta sastali tokom ove sezone. U Kragujevcu smo prvom prilikom pobedili sa golom razlike, drugi put sa dva gola razlike, što govori da se radi o jednoj jako dobroj ekipi. Znamo da Vojvodina ove sezone ulazi nekompletna u većinu utakmica, sa velikim brojem povređenih igrača i to nam otežava posao ove godine. Tako će biti u Kupu, sigurno će izostati par igrača, ali nema alibija, idemo na trofej. Svi mi moramo da damo više sebe, da idemo preko maksimuma, da bi nadoknadili izostanke tih naših bitnih igrača i da bi pobedili u ove dve utakmice. Kup je specifično takmičenje. Vojvodina iza sebe ima devet titula, a četiri puta je osvojila Kup, što govori da je mnogo teže osvojiti Kup nego titulu”, rekao je trener Vojvodine Boris Rojević.

20.45: (2,00) Porto (8,00) Monpelje (2,10)

Dva i po sata kasnije (19.00, RTS 2) domaćin završnice Kupa Srbije Dubočica dočekuje Metaloplastiku. Očekuje se 3.500 navijača u Leskovcu koji će biti “vetar u leđa” za izabranike Saše Pejčića.

"Pred nama je vrlo bitna utakmica protiv Metaloplastike. Mislim da će atmosfera biti predivna, da će hala biti puna i da će biti prava, lepa promocija rukometa. Nadam se da ćemo dobro odigrati, biti na nivou i probati da uđemo u finale, što bi za Leskovac i Dubočicu bila istorija. Sa Metaloplastikom smo ove sezone već odmerili snage u Leskovcu. Igrali smo nerešeno, imali smo poslednji napad za pobedu, međutim pogodili smo stativu i podelili bodove. Svi znamo ko je i šta je Metaloplastika. U pitanju je odlična ekipa, spoj mladosti i iskustva, poseduju veliki kvalitet. S druge strane, mi igramo kod kuće. Imamo šansu da napravimo nešto predivno za Leskovac, za naše navijače i daćemo sve od sebe da tako i bude”, istakao je trener Leskovčana Pejčić.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – POLUFINALE

Četvrtak

16.30: Vojvodina – Radnički K.

19.00: Dubočica - Metaloplastika



tagovi

RK Radnički KragujevacMetaloplastikaRK VojvodinaDubočicaKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara