Tajson Fjuri (gore) i Majk Tajson (©AFP)
Tajson Fjuri (gore) i Majk Tajson (©AFP)

Tajson protiv Tajsona?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.20. | 13:33

Kako vam zvuči: Gvozdeni protiv Kralja Cigana?

Karantin zbog pandemije korone pokrenuo je nekoliko zanimljivih sportskih priča u nedostatku aktivnog igranja, to jest održavanja takmičenja. A jedna koja se svakako izdvojila je to što je Majk Tajson počeo da trenira ne bi li se opet popeo u ring.

Magični četvorougao kojim je neprikosnoveno vladao godinama i to u najtežoj kategoriji, pre nekih frtalj veka, napravio je od njega živu legendu, ikonu i plemenite veštine i sporta uopšte. Poznat pod nadimkom Gvozdeni, ovaj nekada mali dripac iz Bruklina, ulična bitanga i džeparoš, poslednjih godina se doveo u red, pre svega na psihičkom planu te je nedavno odlučio i da povrati nekad zaasitya imprtesivne fizikalije. I samim tim jedan od najjačih udaraca u istoriji boksa.

Izabrane vesti

I ne da mu je uspelo, nego deluje zaista zastrašujuće u želji da se što bolje spremi za povratak, ali samo u humanitarne svrhe.U isto vreme povratak u ring je najavio i njegov najveći rival, a sada veliki prijatelj Ivander Holifild, te svi očekuju njihovo ukrštanje. Ali, čini se da Majki ima nešto drugo na umu...

Da se nešto veliko valja iza brda najavio je Tajson Fjuri. Aktuelni WBC šampion i po mnogima najbolji teškaš današnjice je sa oduševljenem objavio da su ga kontaktirali za meč sa njegovim idolom.

"Dobio sam pre neki dan poziv od Majkovog kampa. Pitali su me da li bih ušao u ring sa njim na egzibiciji. I šta mislite da sam rekao? Nego šta nego da hoću!" oduševljen je Britanac, "Mada male su šanse da se tako nešto dogodi pošto je potrebno mnogo toga da se poklopi".

Zanimljivo je da je Fjuri dobio ime baš po Majku Tajsonu. Kako je sam posvedočio, rođen je  osam nedelja pre termina i lekari su mu davali malo šanse da preživi. Ali, uspeo je i zato ga je otac, takođe bokser imenovao simbolično po tada najboljem na svetu.



tagovi

boksMajk TajsonTajson Fjuriborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara