Darko Zakoč slavi titulu iz 1994. (©MN Press)
Darko Zakoč slavi titulu iz 1994. (©MN Press)

Tandem koji je stvorio veliko Jedinstvo ponovo zajedno: Vesna vratila Zakoča u Užice!

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.24. | 13:12

Proslavljeni trener ponovo na klupi Jedinstva

Nekad Darko Zakoč na klupi, a Vesna Čitaković Đurišić na terenu. Danas Vesna u fotelji, a Zakoč ponovo u klubu koji je u Zakočevo vreme proživljavao zlatne godine. Užičko Jedinstvo i zvanično je danas promovisalo iskusnog stratega u šefa stručnog štaba.

Uz puno simbolike. Baš na svoj 61. rođendan Zakoč se posle 20 godina vratio u klub sa kojim je osam puta bio prvak Srbije. U to vreme Jedinstvo ne bilo nedodirljivo, a Zakoč je zatim pehare osvajao i sa beogradskim Poštarom, Partizan Vizurom, u Rumuniji sa Konstancom i zatim Albom. U Blažu je zbog pet titula i tri evropska finala proglašen za počasnog građanina.

Izabrane vesti

Bio je selektor Jugoslavije od 1996. do 2001, pa Rumunije od 2010. do 2012, ali nikada nije zaboravio da je trofejnu karijeru započeo baš u rodnom Užicu.

Tamo je i lansirao karijeru Vesne Čitaković Đurišić, pa ne treba da čudi njen izbor da na klupu vrati prekaljenog stručnjaka. Posebno zato što se Jedinstvo upravo vratili u Superligu Srbiju iz koje je ispalo još u sezoni 2016/2017, pa zatim igrala i Prvu B ligu.

I kada se činilo da se Jedinstvu bliži kraj, Vesna Čitaković Đurišić, nekada kapiten srpske reprezentacije, rešila je da zasuče rukave i oživi užičkog velikana. Prvi korak je napravljen povratkom u elitu. Sa povratkom Darka Zakoča svi naredni trebalo bi da budu mnogo lakši.



tagovi

OK JedinstvoDarko ZakočOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara