(©OSS)
(©OSS)

TENT blizu naredne runde Čelendž kupa: Možda na papiru deluje lako, ali...

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 16:58

Obrenovčanke ostvarile pobedu u prvom kolu Čelendž kupa protiv belgijskog Šarlroa

Prvi korak u Čelendž kupu uspešno su napravile odbojkašice TENT-a.

Obrenovčanke su sinoć na domaćem terenu u prvom kolu savladale belgijski Šarlroa maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:16, 25:20, 25:22), pa će sa lepom prednošću otići na revanš 18. oktobra.

Izabrane vesti

"Pobeda možda na papiru deluje lako, ali je bilo mnoštvo dugih poena, lepe odbojke... Ono što mene je raduje je što smo taktički skoro svaki dogovor ispoštovali i zbog toga je došao ovakav rezultat. Uključujuči i energiju koju smo imali sa naše strane mreže. Publika nas je bodrila sve vreme i na kraju nam dala vetar u leđa da izblokiramo za kraj i rešimo ovaj meč u našu korist. Možda je bilo lakše nego što smo mislili, ali devojke u terenu znaju da nije bilo lako", rekao je posle meča trener Igor Žakić.

Utiske je za sajt Odbojkaškog saveza Srbije iznela i Mina Mijatović, koja je sa 15 poena bila najefikasnija u pobedničkom sastavu. Po 13 su postigle Jovana Cvetković i Milana Rajlić. Na deset se zaustavila Nataša Čikuc.

"Čestitam svojim devojkama na ostvarenoj velikoj pobedi, bila je dobra uvertira za početak ovog takmičenje. Mislim da nam generalno ništa nije predstavljalo veliki problem, ispoštovali smo sve što smo se dogovorili, nijednog trenutka se pitanje pobednika nije postavljalo, tako da smo u svim elementima pokušali da ih anuliramo", podvukla je Mina.

Komentar utakmice dala je i Sara Ranković.

"Srećne smo i zadovoljne, dobro smo odradile posao. Bile smo disciplinovane, nismo im ostavile prostora da se razigraju - pogotovo u prva dva seta. Sada zaboravljamo ovo što je bilo, mislimo na narednu utakmicu. Prednost domaćeg terena je velika, verovatno će one pružiti bolju igru tamo", zaključila je Sara.

Za razliku od Obrenovčanki, igračice Uba nisu uspele da ostvare pobedu na startu takmičenja. Klagenfurt je bio bolji posle pet setova - 3:2 (21:25, 16:25, 25:15, 25:19 i 16:14), posle 107 minuta igre. Revanš utakmica će se odigrati naredne srede od 19.00 časova u Hali sportova u Ubu.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice do 15 poena.

Pobednik duela TENT – Šarlroa igraće u šesnaestini finala (7. i 14. novembra) sa pobednikom duela između portugalskog Sportinga iz Lisabona i danskog Holtea.

Bolji iz dvomeča dvomeča Ub – Klagenfurt trebalo bi da u šesnaestini finala igra protiv izraelskog Makabija iz Haife, za koji igraju Marta Drpa, Božica Marković i Sanja Gomans (ex Bursać).



tagovi

OK TentIgor ŽakićČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara