Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)
Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)

Terzić spremio pravu taktiku za Ezačibaši, Fenerbahče ide u polufinale Kupa Turske

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 16:55

Tijana Bošković i Maja Ognjenović ovog puta ništa nisu mogle protiv ekipe koju vodi bivši selektor Srbije

Nedodirljiv je ove sezone Ezačibaši u prvenstvu Turske i Ligi šampiona, ali u Kupu se okliznuo već u četvrtfinalu. Odbojkašice Fenerbahčea su prikazale jednu od najboljih partija u ovoj takmičarskoj godini i slavile već posle tri seta u velikom debriju - 3:0 (25:23, 25:15, 27:25).

Širok osmeh na licu Zorana Terzića ne viđa se često. Ali, danas posle meča nije ga skidao s lica. Prezadovoljan je bio srpski stručnjak zbog trijumfa protiv ekipe koju predvode reprezentativke Srbije Tijana Bošković i Maja Ognjenović. Znao je da će biti izuzetno teško, ali je uspeo da spremi dobitnu taktiku.

Izabrane vesti

Fantastičan meč odigrala je mlada Arina Fedorovceva, koja je na kraju imala 23 poena. Ruskinja je ponovo bila neverovatna na servisu - čak sedam poena je upisala zahvaljujući sjajnim početnim udarcima. Imala je 14 poena iz napada i dva direktna bloka. Odlično je pratila snažna Melisa Vargas sa 18 osvojenih poena. Poraženi sastav je vukla iz sve snage Tijana Bošković, ali ovog puta to nije bilo dovoljno za trijumf. Završila je utakmicu sa 21 poenom.

Veliku dramu doneo je već prvi set. Kao što se očekivalo, publika je gledala obračun dva neverovatna korektora. Osam poena je nanizala Tijana za Ezačibaši, isto toliko Melisa za Fenerbahče. Ekipa Zorana Terzića je od rezultata 13:12 pa sve do kraja prvog perioda čuvala prednost i na kraju trijumfovala u neizvesnoj završnici.

Drugi set je Ezačibaši bolje otvorio, ali je brzo ponovo kontrolu preuzeo protivnik. Fedorovceva i drugarice su odlepile u ranom delu seta na 9:4, bile su pune samopouzdanja i nisu se zaustavljale. Prednost je samo rasla do maksimalnih plus deset na kraju drugog perioda - 25:15. U trećem činu je Fener držao sve u svojim rukama, u završnici je Ezačibaši preko Tijane Bošković žestoko pretio, ali je Terzićeva četa uspela da odbije sve nalete i slavi već u tri seta.

Fenerbahče će u polufinalu igrati sa boljim iz duela koji se igra u sredu, a sastaju se Turkiš Erlajnz - Kuzejbor. U preostalim četvrtfinalnim susretima igraju Vakifbank - Galatasaraj i Ajdin - Sarijer.

ČETVRTFINALA KUPA TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

Fenerbahče - Ezačibaši 3:0

Sreda

12.00: Turk Hava Jolari - Kuzejbor

15.00: Ajdin - Sarijer

15.00: Vakifbank - Galatasaraj



tagovi

Melisa VargasArina FedorovcevaEzačibašiŽOK FenerbahčeZoran TerzićMaja OgnjenovićTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara