Aleksandar Rakić (©AFP)
Aleksandar Rakić (©AFP)

Teška povreda Rakića u borbi karijere: Raketi propalo koleno, Poljak dobio predajom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 06:54

Jan Blahovič dobiće priliku da izazove šampiona Glovera Tešeiru i vrati pojas

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić doživeo je težu povredu u trećoj rundi, propalo je Raketi koleno i Jan Blahovič, legendarna poljska snaga, dobio je borbu u Vegasu predajom.

Pucao je Srbin od samopouzdanja pre borbe, najavljivao je napad na titulu šampiona sveta, odlično je otvorio borbu i povredio se. Zadavao je Blahovič “lou kikove” srpskom borcu, gađao je levu nogu, jer je već krajem prve runde Raketi koleno počelo da otiče. Pronašao mu je Poljak slabu tačku i dobio je borbu, ali i priliku da izazove šampiona Glovera Tešeiru i vrati pojas. 

Izabrane vesti

Aktivniji i konkretniji bio je Aleksandar Rakić u prve dve runde, direktnom je nekadašnjem šampionu u poluteškoj kategoriji otvorio levo oko. Eskivirao je udarce u glavu, napadao iz kontre i pokušavao da zaštiti levu nogu koliko je mogao. Uspevao je do treće runde, kada je prilikom povlačenja začudo desna noga srpskog borca propala. Ostao je da leži u oktagonu, verovatno zbog pokidanog ligamenta, a pobeda je dodeljena Janu Blahoviču.

Dobio je Rakić prve dve runde, pogodio je nekoliko aperkata dok je držao poljskog MMA borca zaključanog na zemlji. Želeo je, ako je ikako moguće, što pre da završi borbu, rizikovao je, jer je, verovatno, osećao da koleno ne može dugo da izdrži i da bi u slučaju povrede mogao duže vreme da bude van oktagona. Na borbu za šampionski pojas će pričekati. Prvo detaljne analize, da se utvrdi šta je stradalo i kakav je stepen povrede. 

Jan Blahovič naneo je raketi tek treći poraz u profesionalnim MMA borbama i sada Srbin ima skor 14-3. Poljak je ostvario 29 pobedu u karijeri, ostao je na jednocifrenom broju poraza - ima ih devet - i sada se okreće pripremama za napad na šampionski UFC pojas.


tagovi

Aleksandar RakićmmaUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara