Simone Đaneli (©CEV)
Simone Đaneli (©CEV)

Teže u Italiji, nego u Ligi šampiona: Samo Peruđa preživela potop favorita u 15. kolu

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.01.23. | 12:28

Lube, Modena, Pjaćenca i Trentino poraženi u duelima sa ekipama koje su ispod njih na tabeli

Godinama unazad može da se čuje od odbojkaša da je teže osvojiti prvenstvo Italije nego Ligu šampiona. Konkurencija je zaista žestoka, favoriti ne smeju da se opuste ni protiv timova iz donjeg doma, jer će brzo biti kažnjeni. O svemu tome svedoče rezultati 15. kola, koje je odigrano za vikend.

Samo je Peruđa od favorita preživela i nastavila dominantno da korača kroz domaće prvenstvo. Lube, Modena, Pjaćenca i Trentino su poraženi u duelima sa ekipama koje su ispod njih na tabeli.

Izabrane vesti

Koliko su jaki klubovi u Italiji dolazi do izražaja u grupnoj fazi Lige šampiona. Trentino, Lube i Peruđa su zajedno sa Jastrežebskim, prvi protrčali kroz cilj, obezbedili prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale. Samo nekoliko dana kasnije dve od tri italijanske ekipe saplele su se na domaćoj sceni.

Trentino za koji igraju srpski reprezentativci Marko Podraščanin i Srećko Lisinac izgubio je u 15. kolu od Ćisterne - 3:1 (25:21, 25:22, 24:26, 29:27).

Za Lube nisu igrali Ivan Zajcev i Danijele Sotile, a takvu priliku je znala da iskoristi Monca i slavi posle četiri seta. Sijena je dobila Pjaćencu, a Milano Modenu.

Peruđa je maksimalnim rezultatom dobila Padovu i tako se učvrstila na vrhu tabele. Ima 15 pobeda na 15 mečeva, uz 45 osvojenih bodova.

U narednom kolu ljubitelje odbojke u Italiji očekuju dva sjajna derbija, sastaju se Peruđa - Modena i Lube - Trentino.



tagovi

TrentinoOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara