Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)
Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)

Tijana Bošković sama nosi ceo tim na leđima

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 15:02

Srpkinja je morala da ulazi protiv Ajdina kako bi spasavala stvari na terenu

To što ona radi - teško je objasniti rečima. Tijana Bošković je i za reprezentaciju i za Ezačibaši ogromno bogatstvo. I danas je još jednom potvrdila da je igračica od koje sve zavisi i koja može sa nekoliko poteza da promeni tok meča.

Navikli smo da je gledamo u glavnoj ulozi, u startnoj postavi, sa najvećim brojem lopti, poena... Na utakmici protiv Ajdina trener Ferhat Akbaš je planirao da je odmori, a ona je i u toj situaciji bila najefikasniji član Ezačibašija.

Izabrane vesti

Kako je do toga došlo? Nije baš sve išlo po planu, ekipa koja je na pretposlednjem mestu na tabeli napravila je Tijaninim saigračicama ozbiljne probleme, pa je ona morala da kroči na teren kako bi spasila stvari i na kraju donela pobedu - 3:1 (26:28, 25:23, 25:22, 26:24).

Boškovićeva je u sva četiri seta ulazila sa klupe, a osvojila je ukupno 16 poena. Posebno treba da se izdvoji njen učinak u četvrtom setu u kome je zabeležila deset poena. Ajdin je u tom periodu vodio 24:20, delovalo je da će se sigurno igrati taj-brejk - ali, Tijana nije dala da aktuelne svetske šampionke izgube bod protiv autsajdera.

Zahvaljujući njenim neodbranjivim napadima Ezačibaši je spasavao set lopte i topio razliku. Naz je dizala samo na korekciju, jer je znala da je tu prolaz siguran. Poen po poen - Tijana je donela izjednačenje, a potom i pobedu.

Ušla je u igru pri vođstvu protivnica 11:6, osvojila je u nastavku deset poena. Od šest poslednjih Ezačibašija - četiri su bila njena. Sasvim neplanirano pružila je još jednu sjajnu partiju.

U pobedničkom sastavu Tijanu je pratila Irina Voronkova koja je upisala 14. Jovana Stevanović nije ulazila u igru.

Ezačibaši sada ima skor 14-1, dok je Ajdin na 13. mestu sa 4-12.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

16. kolo

Ezačibaši - Ajdin 3:1

Nedelja

Bešiktaš - PTT

Nilufer - Čukurova

Kuzejbor - Fenerbahče

Karajolari - Turkiš Erlajnz

Galatasaraj - Vakifbank

Muratpaša - Sarijer



tagovi

Tijana BoškovićEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara