(CEV)
(CEV)

To bi bilo to za Vojvodinu u Evropi! Šampion poklekao u Francuskoj, ostao i bez CEV kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 20:20

Izabranici Slobodana Boškana poraženi na gostujućem terenu maksimalnim rezultatom od Monpeljea

Kraj evropskih snova odbojkaša Vojvodine... Nije šampion Srbije večeras završio samo učešće u Ligi šampiona, nego i kompletnu priču na evrosceni u ovoj sezoni. Imale su Lale sa Monpeljeom direktan duel za treće mesto u grupi, koje vodi u četvrtfinale CEV kupa - poklekle su i to posle samo tri odigrana seta. Francuski tim je odneo maksimalnu pobedu, a samim tim i kartu za drugo po rangu evropsko takmičenje - 3:0 (25:19, 25:21, 25:16).

S obzirom na to da su Novosađani bili trećeplasirani pred ovaj duel i da su dobili prvi međusobni okršaj u Spensu - 3:1, a da Monpelje do sada nije ostvario nijednu pobedu - otišli su na gostovanje sa realnim šansama da još jednom trijumfuju i obezbede ulazak u četvrtfinale CEV kupa. Međutim, odigrali su domaći bolje nego u prvom obračunu, a velike zasluge za to idu na račun igrača koji je prošle sezone sa Vojvodinom uzeo titulu u Srbiji - Kamila Baraneka.

Izabrane vesti

Kapiten francuskog kluba Ezekiel Palasios je imao neverovatno izdanje večeras, a u stopu ga je pratio češki primač servisa, koji je i stavio tačku na pobedu osvajanjem poslednjeg poena na meču. Obojica su osvojili po 13 poena, a Baranek je na kraju dobio i MVP priznanje. Palasios je imao sjajne procente u napadu, od 11 lopti prošao je čak 10 - 91 odsto. Upisao je dva bloka i jedan as.

Bivši odbojkaš Voše Baranek je u napadu imao učinak 18-11 (61 odsto). Osvojio je i dva direktna poena na servisu... Došao je nedavno kako bi pomogao Monpeljeu da bolje prođe u nastavku sezone i očigledno da je doneo to što se od njega očekivalo.

Ogromnu šansu su Petar Krsmanović i drugari propustili u drugom setu koji su odlično započeli. Imali su prednost 12:6, ali su onda potpuno stali i dozvolili rivalu da istopi zaostatak i ponovo preuzme inicijativu. Kad su Francuzi tu razliku uspeli da stignu, onda im je samopouzdanje poraslo, pa su bili sve do kraja seta za korak ispred Voše. U trećem činu je veoma rano bilo rešeno pitanje pobednika. Već na 4:1 se videlo da su domaći mnogo sigurniji i odlučniji. Napravili su rano veliku razliku - 14:7 i onda lagano koračali ka trijumfu.

Vojvodini je otežala posao i povreda raspoloženog Žarka Ubiparipa. Napustio je igru krajem drugog seta i nije se više vraćao. Do tada je imao sedam osvojenih poena, uz prolaz u napadu 8-6. Najefikasniji u srpskom timu na kraju je bio korektor Radoslav Parapunov sa 13 poena.

U četvrtfinale direktno iz grupe A ide Jastrežebski, Fridrihshafen je obezbedio mesto u nokaut fazi Lige šampiona i boriće se u razigravanju da dođe do završnice, a Monpelje čeka rivala u četvrtfinalu CEV kupa. Ekipi iz Novog Sada ne preostaje ništa drugo nego da se okrene domaćim obavezama. Trenutno Lale drže prvu poziciju u prvenstvu Srbije, a izborile su i plasman u finale kupa koje se igra 5. marta.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - 6. KOLO

Sreda

Grupa A

Jastrežebski - Fridrihshafen 3:0

Monpelje - Vojvodina 3:0

GRUPA B

Halkbank Ankara - Hebar 3:0

Berlin - Aluron Varta U TOKU

GRUPA C

Lube - Roselar U TOKU

Tur - Benfika U TOKU

GRUPA D

20.30: Zaksa - Trentino

20.30: Menen - Karlovarsko

GRUPA E

Zirat Bank Ankara - ACH Volej U TOKU

20.30: Peruđa - Duren



tagovi

OK VojvodinaCEV Liga šampionaMonpeljeSlobodan Boškan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara