Treća medalja za Srbiju: Zablistalo srebro Adriane Vilagoš!

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.08.22. | 21:36

Fantastičnim hicem u šestoj seriji naša atletičarka zauzela drugo mesto u finalu

Novo blistavo veče za srpsku atletiku! Adrijana Vilagoš je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu u bacanju koplja, zahvaljujući fenomenalnim hicem u šestoj seriji! Ona je koplje bacija 62,01 metar, a uspešnija od nje u finalu bila je samo Grkinja Elina Cengko (65,81).

Treće mesto u izuzetno dramatičnom finalu zauzela je Čehinja Barbora Špotakova sa skokom 60,68.

Izabrane vesti

Naša supertalentovana atletičarka na izuzetan način je tempirala formu u ovom finalu, s obzirom da je praktično svaki hitac bio bolji od prethodnog. Krenula je sa slabih 51,15, potom je bila treća posle pete serije sa hicem 60,32, ali je onda u šestom pala na četvrtu poziciju kada je Špotakova bacila koplje na 60,68 metara.

Adrianu veliki pritisak nije sputao, već ju je dodatno motivisao da u šestoj seriji bude najbolja. I bila je, postavši najmlađi osvajač medalje na evropskim prvenstvima u ovoj konkurenciji, što je samo najava blistave karijere devojke iz Malog Iđoša koja ima svega 18 godina.

Ovo je treća medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu na otvorenom u Minhenu. Armin Sinančević je uzeo srebro u bacanju kugle, dok je Ivana Vuleta bila zlatna u skoku udalj.

Sutra će velike nade biti uložene u finale skoa uvis, gde nastupa još jedna talentovana srpska atletičarka Angelina Topić.


tagovi

atletikaAdriana Vilagoš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara