Ivica Jevtić (©MN Press)
Ivica Jevtić (©MN Press)

Trener Zvezde o igračima Partizana: Raduje što su pokazali da srpska odbojka ima na koga da se osloni

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 09:35

"U nekim situacijama u četvrtom i petom setu noge su mi klecale", rekao je strateg crveno-belih Ivica Jevtić

Prvi put u karijeri Ivica Jevtić je imao priliku da vodi ekipu u večitom derbiju. Na njegovu sreću sve se završilo na najbolji mogući način po Crvenu zvezdu.

Ne samo da su momci sa Marakane slavili protiv aktuelnog šampiona, nego su to uradili posle ogromne borbe u pet setova... Bilo je dramatično, uzbudljivo, kvalitetno - pamtiće taj meč Jevtić sigurno, a pamtiće i ostali akteri.

Izabrane vesti

"Zbog ovoga ova utakmica i nosi epitet derbija. Uspeli smo dva dobijena seta da izgubimo... Baš zbog toga sam sad čuo na tribinama da smo mi ustvari trijumfovali 5:0, a ne 3:2, jer smo u ta dva seta sami sebe pobedili", rekao je Ivica Jevtić posle utakmice. "Šalu na stranu. Ekipa Partizana je pokazala kvalitet i sasvim zasluženo su preokrenuli ta dva seta. Raduje što su to uspeli sa mladim snagama i što su pokazali da srpska odbojka ima na koga da se osloni. Isto tako moram da pohvalim i svoje momke, koji su se vratili i kad smo imali izgubljenu situaciju. To me najviše raduje jer nas u narednim nedeljama čekaju dve teške utakmice, tako da će nam ovo mnogo značiti za budućnost".

Pobeda u večitom derbiju znači malo više nego ostale...

"Sigurno da podiže samopouzdanje. Drugačija je glava kad se ne daj Bože izgubi, a drugačija kad se dobije. Onda se zaboravlja i na umor, sitne povrede i zbog toga može još više da raduje ova pobeda".

Jevtić je osetio kako je to kada si trener jednog od večitih rivala na derbiju.

"Pričali su mi o tome kako je... Dodatan pritisak, mnogo više emocija nego na drugim utakmicama... U nekim situacijama u četvrtom i petom setu i meni su klecale noge - da li zbog umora, da li od uzbuđenja, adrenalina. Jednostavno, to ova utakmica nosi, sa tim mi treneri moramo da se borimo, kao i igrači".

Definitivno je sinoćni obračun bio jedan od najzanimljivijih ove sezone.

"I sam rezultat po setovima pokazuje kako je bilo, igralo se na razliku... Bilo je publike na Banjici, ali šteta što nije bilo više, da uživaju na utakmici. Raduje što je bilo na TV-u i što su gledaoci kraj malih ekrana mogli da uživaju. Mislim da smo lepo reprezentovali srpsku odbojku", podvukao je Jevtić.



tagovi

OK Crvena ZvezdaIvica JevtićOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara