Komentari na vest

Tripla kruna san za novu generaciju: Srbija nastavlja bez Milene i Stefane, na vrata kucaju Sara, Hena, Jovana...

G

Gost111

pre 2 meseca

Od kada je ovo "tripla" kruna? Koji ružan naziv.
V

Videcete

pre preko 2 godine

Ima ozbiljnih devojaka koji mogu da upadnu polako u reprezentaciju. Obratite paznju na Taru Taubner, itd...
U

Uozbiljite se

pre preko 2 godine

Visine 186cm? Korektor? Pa i na primača da je pomere niska je, tu se traži neko tipa Carić od 193 ko može parirati u perspektivi Ruskinjama npr koje idu u selekciju 192-3 i nagore. Pritom da je eksplozivna, skocna pa i da kaže čovek, prosečan igračić domaće lige. Ni u juniorskoj selekciji prošle godine nije bila starter već izmena Vanji Savić.
G

Gost 1960

pre preko 2 godine

Preovladjuju pametnjakovici, namamo ovo, namamo ono, Terzic nije proizveo nijednog novog igraca... Nije on tu da proizvodi nove igrace, nego da koristi one koji su na raspolaganju. On je prevazisao ulogu ucitelja odbojke. Imamo mlade odbojkasice koje tek kad se stave u glavne uloge videcemo koliko vrede, a videli smo u svetskoj ligi u prve 3-4 utakmice, a Brundo 😂😂😂i ostali placljivci, koji optuzuju Terzica i savez, a nemaju pojma sta je sport, da su to pobede, ali i porazi, morace jos dugo da placu za svojim funkcijama i neostvarenim snovima svoje dece.
B

Brundo

pre preko 2 godine

Selektor je tu da komanduje.Problem je kad selektor pravi lose izmene i kasne tajmaute.Kad igra predvidljivo.Kad ne koristi sve igrace.Terzic je istrosen selektor.On je svoj posao uradio i cilj ostvario.Vreme je za nove ideje i nova lica.
B

Brundo

pre preko 2 godine

Nemamo sirinu u napadu.Svaka lopta u napadu zna se na koga ide.Povremeno na srednjake.To je zato sto nemamo drugog napadaca.Italija je juce imala 3 napadaca.Serviranje i prijem su isto bili problem.Juce Italija 8 asova a mi samo 1.Odavno nismo imali tako malo.Po kojoj logici je Busa bolji primac od Katarine Lazovic?Videli ste sta je bilo juce kad je Terzic izveo Lazovic a uveo loseg primaca.Najveca krivica je selektorova, kako na igri tako i na sastavima za takmicenja.Nema sirine u igri i duge klupe.
L

Luja

pre preko 2 godine

Katarina Lazović je ofanzivno bolja od Bjanke ali je zato defanzivno za klasu iza nje. Juče ja Katarina bila slaba u napadu ali zato očajna na prijemu. Logično je da je menja Buša. Ni jedna ni druga ni blizu Brankice. Neigranje Brankice je glavni razlog poraza i na OI i juče.
Z

Zeljeznik

pre preko 2 godine

@Luja Čuj Buša bolja defanzivno, devojka igra očajno u svim segmentima igre. Da, Katarina je slabija u odbrani ali je zato u napadu za Bušu Tijana Bošković lično, pa i u bloku. Pritom je i mlađa dosta od Buše i njeno vreme tek dolazi, a i nije imala toliko puno prostora da igra do sad.
B

Brundo

pre preko 2 godine

Luja Ja gore izdanje Buse u reprezentaciji nisam video od OI i EP.To se pre manje videlo jer tu je bila Brankica Mihajlovic.Busa je pojedinacno najgora bila u citavom timu.Klupa skace od srece kad osvoji poen u napadu.To sve govori.Zato guraj sve lopte na Tijanu Boskovic dok ne slomi ruku od udaranja.Tako se ne igra kolektivan sport.Igraju najbolji i najspremniji i svi moraju da se koriste u igri, normalno neki manje a neki vise.
L

Luja

pre preko 2 godine

@Zeljeznik, da, Buša je bolja defanzivno i to poprilično. Još je bolja u bloku iako je ovo prvenstvo slabo odigrala ali nije jedina. Buša nikada neće biti ni blizu Brankice a neće ni Katarina. Nikad. Zato Boga da molimo da Brankica i Tijana budu zdrave i da igraju za reprezentaciju a ne da se od iste oproste u 30-toj godini kao Rašićeva.
G

Gost236

pre preko 2 godine

Ovo je odličan tekst, stvarno odličan. Bućkuriš svega i svačega da što bolje zamuti čitaocu sve u glavi i posle čitanja istog, taj isti čitalac, ima neki nedefinisan "idemo dalje" stav. Svega je tu bilo i četvrto mesto na EP 2013 (a što ne krenusmo onda lepo od Kulina Bana, ili što ne spomenusmo 2012 godinu i čuvenih 0-5 u Londonu), i životne poslovice i veličanja, spomenuta je i kratka klupa, ali interesantno da je propušteno spomenuti i zašto je ista kratka. Ko je sklonio Jovanu Stevanović pa na bloku u rotaciji sa Minom Popović na mreži prvo u bloku zjapi rupa, a zatim imamo manje opcija i u napadu (nema čuvene Jocine Koreje). O Brankici isto ne treba trošiti reči, znači devojka je igrala pripremne utakmice, igrala je u grupi na OI, trenira u Italiji dok traje evropsko prvenstvo, ali je zapravo povređena? Interesantno. Ko je onaj koji je odlučio da je u Tokiju bolje rešenje na primaču Jelena Blagojević pored jedne Katarine Lazović? Vodiš Stefanu Veljković da ti bude navijač. Izvini, sam si i isključivo jedini krivac što nemaš klupu. Sam si kriv što si se svojevremeno odrekao Spasojević i Đerisilo, pa i Čitaković Đurišić u jednom trenutku, što nas je koštalo rezultata. Sve zato što nisu htele u tvoje igrarije i što su ti udarile na sujetu. A sada nakon dva očigledna neuspeha kriješ se iza novinara i sakrivaš umesto da jednom u životu budeš čovek i kažeš, evo ovo su moji rezultati, 20 godina, dosta je bilo, vreme je da neko drugi pokaže šta i koliko zna. Nego svi večito moramo da se divimo bratiji koja je uspostavila svoj sistem kombinacija i niko ništa ne sme da kaže jer bratija "zna najbolje" odbojku u Srbiji.
Z

Zzzz

pre preko 2 godine

Sjajan tekst i analiza, sve rečeno kako treba. Faliće nam dobri srednjaci, to će se baš osetiti. Verovatno ide i Silvija. Ako i Maja ode, a Bojana se ne vrati, biće to baš ozbiljan nedostatak za ekipu.
M

Menjam 37 za 34

pre preko 2 godine

Bojana Živković (Drča) da se u 34. godini vraća (kao majka, zato je i potpisala u Zvezdi da se ne bi lomatala više po Evropi nego ovde još malo koliko može da odradi, polu-rekreativnim odnosom) reprezentaciji? Mogli bi i vajni stručnjaci na klupi da proizvedu nekog igrača nekada. Umesto što kupe kajmak. A svi njihovi projekti koje su gurali se svedu na Buše i Milenkovićke.
Z

Zzzz

pre preko 2 godine

Onda je moja greška, znam da se porodila ali sam mislila da je mlađa. Posle Maje je ipak najiskusniji tehničar. Ništa, nama onda ostaje da čekamo neku novu nadu, i da se nadamo da će ovo sa Slađanom funkcionisati bar malo.
O

Odbojkaska analiza

pre preko 2 godine

Najveci minus ce tu biti Maja. Zato je i guraju da igra do 40 godina jer znaju da bez nje u Parizu ne postoji ni promil sanse za bilo sta, a zamene nema ni na vidiku (jer neko vec sad razmislja o LA 2028, a neko se kiti tudjim lovorikama po principu od danas do sutra). Silvija i ovako i onako rupa samo sto na poziciji libera je vec izvrsena selekcija ko ce se gurati a ko ne, tako da slazem se s obzirom da dolazi jos veca rupa (Gocanin) bice i na toj poziciji slabije. Na posletku tek idu srednjaci, koji ni ovako nisu medium class a bez dizaca prete da budu low class.
M

Menjam 37 za 34

pre preko 2 godine

Teško. Slađa je solidan dizačić ali ništa preko toga, ograničeno prosto. Savez je u celoj ligi postavio svoje ljude i to je problem. Svako ko se pojavi i pokaže znanje odmah bude sasečen u korenu, te angažmane mora tražiti preko ili ne raditi posao. A kalibar superligaških trenera trenutnih ne može izbaciti tog vrhunskog igrača. Jedina prilika je da igračice idu preko kod trenera koji znaju svoj posao, ali i za preko se traži određen kvalitet, a ne da u 18,19 godina krećeš od nule.
M

Morgot Baugril

pre preko 2 godine

@Odbojkaska_analiza, Silvija Popović rupa!!?? Pa ti veze nemaš sa odbojkom.
J

J

pre preko 2 godine

Aleksandra Ćirović bi mogla da bude adekvatna zamena na mestu tehničara.
D

Draga Srb al' ne toliko

pre preko 2 godine

Dajte Henu u reprezentaciju da cujemo kako se ne peva himna.
К

Кирил и Методије

pre preko 2 godine

Новинари да објасне зашто Бранкица за време трајања Европског првенства (а под невештим изговором повреде) тренира под пуним оптерећењем у Монци? Један Јоца Стевановић #тб