Ivica Tucak sa hrvatskim reprezentativcima (©European Water Polo Championship 2024)
Ivica Tucak sa hrvatskim reprezentativcima (©European Water Polo Championship 2024)

Tucak: Viteška utakmica Srbije! Snimili smo protivničkog igrača više, zatvorili Mandića…

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 20:50

“Ali smo procurili levo kod Strahinje Rašovića”, kaže hrvatski selektor

Proredile su se derbi susreti između Srbije i Hrvatske na velikim takmičenjima, tek drugi put sastali su se u poslednje nepune tri godine, a ishod je identičan onom u Budimpešti. Tim Ivice Tucka dobio je četvrtfinalni dvoboj, otišao u borbu za medalje i poslao olimpijskog šampiona u razigravanje.

Hrvatska je dobila još jedan triler, potvrdila da medalje sa evropskih šampionata nisu isključivo plod domaćinstva, jer na dva od tri planetarna prvenstva nakon Tokija dogurala je do polufinala. Sada ima priliku da uzme i medalju, za finale će igrati sa Francuskom. Lako je moglo da ode i na drugu stranu, da Delfini budu među četiri najbolja na svetu, međutim, da bi se ostvario vrhunski rezultat neophodan je pouzdan golman.

Izabrane vesti

Nije ga imala Srbija u četvrtfinalu. Tek tri intervencije preskroman su učinak. Sa druge strane, Marko Bijač ih je zabeležio devet. Odbranio je peterce Dušanu Mandiću i Strahinji Rašoviću. To su stvari koje prave razliku.

“Dogodi se neki posrtaj, događa se, ali nakon cele potrošnje koje smo imali u januaru u Dubrovniku i Zagrebu, kao i sada ovde, pa onda doći do polufinala... Nekad dobiješ, nekad izgubiš. Mogli smo mi i ovo da izgubimo, bilo je sve na jednoj lopti, možda, ali sam ponosan i u ovom trenutku tako ispunjen srećom, da je to neverojatno”, rekao je Ivica Tucak, prenose Sportske.

Ante Vukičević, Loren Fatović i Dušan Mandić (©Marcel ter Bals/MTB Photo/ VSS)Ante Vukičević, Loren Fatović i Dušan Mandić (©Marcel ter Bals/MTB Photo/ VSS)

Prezadovoljan je hrvatski selektor načinom na koji je njegov tim završavao napade sa igračem više.

“Bili smo u ‘iksu’, kako se veli. Zatvorili smo sve ono što je trebalo kod Srbije. Marko je bio odličan na golu, igrači pomagali jedan drugome. Igrač više je bio odličan. Ono što sam ja govorio, ali nisam reagovao poslednjih dana kada sam slušao i čitao kako igrači navodno nemaju odlučnosti i tako dalje. Ni govora! Imaju oni i te kako hrabrosti i odlučnosti, ali ono što ja želim da nam igra ima glavu i rep, da odigramo akciju. To smo radili, to smo imali. Srbiji čestitam na fer i korektnoj borbi, viteški odigranoj utakmici. Mislim da je utakmica bila predivna, kao što je uvek s njima”.

Hrvatska odbrana bila je fokusirana na Dušanu Mandiću, najbolji srpski šuter u finišu nije mogao da dođe do daha. Bio je to deo plana, koji je upalio.

“Da, ali onda moraš malo druge negde da pustiš, pa smo ‘procurili’ levo kod Strahinje Rašovića. Ušli smo svjesno u taj rizik. Međutim, mislim da smo ih dobro zatvorili, jednako kao što smo dobro ‘snimili’ njihovog igrača više. Znali smo točno što igraju, ko izlazi iz prve linije. Bila je to sve u svemu jako, jako dobra utakmica. Bilo je grešaka, pa i s naše strane, ali rekao bih utakmica za ocenu pet minus”, završio je Ivica Tucak.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija SrbijeIvica TucakMarko BijačDušan MandićStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara