Ebrar Karakurt (©CEV)
Ebrar Karakurt (©CEV)

Turci najavljuju veliki transfer: Karakurt bi mogla u Rusiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.01.23. | 23:05

Zvezda italijanske Novare na meti Lokomotive

Turska reprezentativka Ebrar Karakurt mogla bi uskoro Novaru da zameni Kalinjingradom. Prema pisanju turskog portala "voleybolmagazin" mlada igračica je sklopila načelan dogovor sa ruskom Lokomotivom i tamo će se preseliti na kraju sezone.

Ako je verovati nezvaničnim informacijama turskih medija čelnici ruskog kluba su joj ponudili ugovor vredan 800 hiljada evra. Ebrar je očigledno pronašla neke razloge zbog kojih bi se uputila ka Rusiji, s obzirom na to da je tamo situacija nezgodna zbog ograničenja pod kojim su timovi iz ove zemlje otkad su počela ratna dešavanja u Ukrajini - zabranjeno im je učešće u svim međunarodnim takmičenjima.

Izabrane vesti

Karakurt trenutno nosi dres Novare, u koju je stigla tokom leta 2021. godine. Prikazuje veoma zapažene partije kako u Italiji, tako i u Ligi šampiona.

Rođena je 17. januara 2000. godine, visoka je 197 centimetara i jedan je od najboljih evropskih korektora.

Karijeru je započela u Bursi, da bi posle toga igrala za Vakifbank i Turk Hava Jolari.

U Seriji A je vodeća na listi poentera, a pored njenog imena stoji 297. Kad je Liga šampiona u pitanju ona je drugi poenter grupne faze, odmah iza Vite Akimove. Odbojkašica Volera je upisala 120 poena na četiri meča, a Karakurt 91. Treća je srpska igračica Jovana Brakočević Kancijan sa 88.

Dominantnu partiju Ebrar Karakurt ove sezone je imala priliku da vidi i beogradska publika. Sredinom decembra na Banjici je blistala na duelu sa Crvenom zvezdom.


tagovi

Ebrar KarakurtŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara