Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)
Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)

Turkinje ponovo igraju: Fener i Lođ se bore za drugo mesto, Vakif i Novara za prvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 10:11

Danas su na programu dve poslednje utakmice grupne faze Lige šampiona za odbojkašice

Kompletno poslednje kolo u Ligi šampiona trebalo je da bude odigrano tokom istog dana prošle nedelje, ali je raspored ipak morao da bude promenjen zbog teških zemljotresa koji su se desili u Turskoj i Siriji. Dve utakmice su odložene, pa će grupna faza tek danas biti završena.

Na teren će od 15 časova istrčati odbojkašice Fenerbahčea i Lođa, dok će od 19.30 snage odmeriti Vakifbank i Novara.

Izabrane vesti

Oba meča trebalo je da budu održana u Turskoj, ali je zbog svih dešavanja lokacija promenjena. Ekipa Zorana Terzića će igrati sa poljskim klubom na neutralnom terenu u Berlinu, a tim Đovanija Gvidetija je prihvatio da Novara bude domaćin ove utakmice.

Kada se pogledaju tabele, zna se za šta se bore ekipe. Pobednik duela Vakifbank - Novara će direktno u četvrtfinale Lige šampiona, dok će poraženi sa drugog mesta otići u razigravanje.

Fenerbahče i Lođ će sigurno u nokaut fazu elitnog takmičenja, samo je pitanje ko će sa drugog, a ko sa trećeg mesta u grupi D. Oba tima trenutno imaju skor 3-2 i deset osvojenih bodova.

Podsetimo, direktno u četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se Koneljano, Vero Volej Milano, Štutgart i Ezačibaši. Peti tim će biti Vakif ili Novara.

U razigravanju su već Rešov, Volero Le Kane i Hemik. Njima će se pridružiti Fenerbahče i Lođ, kao i poraženi iz meča Vakifbank - Novara.

Kao što je već poznato, ekipe sa trećeg mesta idu u četvrtfinale CEV kupa, sem jedne najbolje plasirane koja ostaje u najjačem rangu. Borbu za trofej u CEV kupu će nastaviti Miluz, Alba Blaž, Potsdam i Targovište.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA C

19.30: (1,35) Vakifbank - Novara (2,90)

GRUPA D

15.00: (1,20) Fenerbahče - Lođ (4,00)



tagovi

ŽOK FenerbahčeCEV Liga šampionavakifbankŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara