Komentari na vest

Turska napada prvi trofej u Ligi nacija, sa Vargas su i čuda moguća

S

SvrakaShearer

pre 10 meseci

Realno Gvideti i Santareli su sama krema trenera u svetu, i rade najbolje sto mogu. Veliki je dobitak za Tursku Melisa Vargas koja sve cini boljima, jer kao pravi korektor prodje masu teskih lopti. Ebrar na primacu i izmisljen drugi primac Ilkih Ajdin ili Derja Cebecioglu, kao i veca uloga Elif Sahin to je doneo trener. Klupa Turkse odlicna, sto se vidi kad izmena udje obicno uradi nesto dobro. Srbija je mnogo tanja sa vrhunskim igracicama.
r

rang lista

pre 10 meseci

Srbija počela kao prva na tabeli FIVB ligu nacija nacija.Sada smo šesti.Turska se popela drugo.mesto.U slučaju pobede večeras u finalu idu na prvo mesto FIVB rang liste. Danijele ima šansu da u dve godine dve reprezentacije dovede na 1 mesto rang liste.
B

Brundo

pre 10 meseci

Bitno da je OSS dao otkaz Santareliju i doveo Gvidetija.Turci kupili selektora i platili OSS-u.Posledice alavosti na pare vidimo.
s

statistika samo

pre 10 meseci

Na prvenstvu sveta smo ih lagano dobili pre par meseci sa 3:0. Najefikasnija u Srbiji bila je opet Tijana Bošković – kapiten ekipe osvojila je 23 poena, Brankica Mihajlović dodala je 15, Od 75 poena njih dve 37.Buša je sledeća kod nas sa 7 poena.Malo pre toga na njihovom terenu ih dobijamo na meču za bronzanu medalju u ligi nacija bez Tijane i Maje. Sada nakon par meseci oni u finalu a mi ni među 8.Nije Vargas sve što sija.Dobijali ih prošle godine u sred Turske bez Tijane a sa Tijanom se igrali sa njima.Sad ispade oni sa Vargas najbolji na svetu.Danijele ih namestio.Od prosek ekioe koju je vodio upravo Gvideti i koju su baš ovde svi ismevali sada ispadaju preko noći glavni konkurent Srbiji.Ovde se pisalo sledeće Gvideti sa Srbijom će uzeti sve a sa Turskom nije mogao jer su loše.Danijele medalju neće videti sa Turskom. Gvideti Srbiju dovede do prosek ekipe a Danijele Tursku do finala lige nacija. Samo statistika i rezultat su merilo ispita.Gvideti je najavio zlato u ligi nacija da se ne zaboravi.Najavio je i zlato na evropksom.Evropsko 2023 je za njega popravni. Kvalifikacije za olimpijadu slede posle.Zbog rang liste mi idemo svakako u Pariz.Tako da evropsko je kruna sezone.Ili jesi ili nisi za Srbiju pokazaće to prvenstvo.Danijele bez Rašič i Veljković bez Popović i Blagojević i bez Maje doneo zlato.Ima sada ceo tim koji mu je predao Danijele i plus Maju.Opravdanja nema.
9

999

pre 10 meseci

Vargas jeste od Turske napravila jednog od najvecih favorita na svakom takmicenju gde ucestvuju. Isto kao Tijana od Srbije sto pravi jednog od favorita. Vargas ni u jednom elementu ne odstupa Tijani a u nekim je i bolja. Tako ne velicaj te Santarelija, jeste dobar trener al nije cudotvorac kako ga predstavljate, mora jos da saceka da dodje na nivo Guidetija. Realno da je Turska 2019 imala Vargas pocistila bi nas u Ankari nebi znali sta nas je snaslo.
s

samo jako bato

pre 10 meseci

@999 2019 je Vargas bila bliže Srbiji.Turska nije bila ni opcija.Tom logikom možemo reći da je Vargas zaigrala za nas 2019 NE Bi SRBIJA SET IZGUBILA.Šta bi bilo da je bilo.Da je recimo Miljkovič 2012 odigrao u Londonu uzeli bi medalju na OI verovatno.Srbija je svetski šampion i ne igra se sa rejtingom.Turska nema medalju sa olimpijskih igara i svetskog prvenstva a mi imamo sa poslednje dve olimpijade i dva zlata sa zadnja dva svetska prvenstva.To što Gvideti ima trofeje u kkupskoj odbojci nama ne znači ništa.Za 25 godina rada u reprezentaciji on nema medalju sa OI i SP i nema nijednu zlatnu medalju za četvrt veka u takmičenju reprezentacije.Ima šansu zivota. Terza i Danijele su je iskoristili potvrdili znanje on ima priliku sada.Po meni u slučaju ne uspeha na evropskom a to je minimum finale odmah mu se treba zahvaliti. Ima mesec dana jer na prvom ispitu je pao.
9

999

pre 10 meseci

Boba Kraljevo: Slazem se da smo dominatno osvojili S.P. Ne racunajuci 1/4 sa Poljskom. Bili smo dominatni I na E.P. 2017. U Baku ako se secate? A znate sta je zajednicko za ta dva takmicenja, dizala Zivkovic ( Drca) nije bilo Ognjenovic da izmislja toplu vodu kao sto radi obicno. Jeste i sa Majom osvajano al sve na Misice Boskovic i Mihajlovic. E sad nema Mihajlovic, Uzelac jos nije spremna za taj nivo, Lozo nikad nije bila niti ce biti taj nivo . Bilo bi pametno da Maja sama shvati da je dosta, unisti Boskovic u Ezacgibashiju proslu sezonu sad ce u reprezentaciji da je dokrajci!
m

mačak Toma

pre 10 meseci

Raša nije igrala 2017 bila povređena bila na klupi a ni 2022.nije igrala Ona i Maja nisu bile.na oba takmičenja..Igra Maja igra dve godine posle 2019 u Turskoj mi prvaci evrope.Diže Maja 2018 a Drča 2022 mi prvaci sveta.2018 prijem Malešević i Brankica a 2022 Lozo i Buša.2018 srednji Rašić i Veljković a 2022 Mina i Jovana.Dva libera 2018 druga dva. 2022Medalje na OI sa Jovanom u Riju i bez nje u Tokiju.Potpuno druge postave na dva prvenstva sveta i različiti treneri.Samo jedan igrač je bio na svim utakmicama u postavi.Tijana Bošković.To je prava analiza.Kakav sresnjak liberi trenee dizač.Videlo se bez svih se može.Na velikom takmičenju olimpijske igre svetsko i evropsko sve se menjalo.Samo je ona.bila na svom mestu.Da je nije bilo bila.bi druga priča.
г

гвидети одлази

pre 10 meseci

Blok Tуrske IZUZETAN. Prebacivanje Karakurt na primaca ge sa dva srednjaka i Vargas cini mozda najjaci blok u svetu u zenskoj odbojci trenutno - sjajan potez. Pa igra u polju. Nevidjena u doba Gvidetija itd.. Nije to samo Vargas, vec NOVI SELEKTOR ,koji je uneo velike promene u igru. Ovi sto uporno brane pustanje Santarelija , a uglavnom su iz OSS, moraju priznati da ova Turka igra kao Srbija prosle godine, a Srbija kao turska zadnjih sedam - osam godina. Danasnja Srbija iz ove lige ne bi imala sansi ptoriv Turkinja ili kompletnih Italijanki, pa ni SAD. Ovaj turski blok Tijana Boskovic sama ne moze probiti. Ne postoji igracica koja sama to moze da razbije. A setite se igre Sare Lozo ili Buse ili jos zelene Uzelac (debitant, a najbolja - tuzno)...Ipak, vec su sprema opravdanja za to sto dominantne svetske sampionke iz prosle godine nisu usle ni medju 8. I sto ce zlato na EP videti samo na tv tokom zavrsne ceremonije. SAMOPOUZDANJE. To je osnovna vrlina koju imaju sampioni, a Srbija je vise nema. Tuzno je sto cemo slaviti polufinala i cetvrtfinala ubuduce,.. Ne mogu zaboraviti izjavu Jelene Nikolic (nakon sto OSS nije mrdnuo prstom da digne platu Santareliju i zadrzi ga nz klupi) da je Santareli nekorektan (?!) i da smo dobili "boljeg selektora", a da ona to najbolje zna posto je nju Gvideti trenirao. Da li ce podneti ostavku nakon sledeceg neuspeha ili ce svaki rezultata do 5 mesta biti - uspeh?
o

ostavka kao i

pre 10 meseci

Smena kao i N Grbiću i Kovaču ukoliko.ne bude medalja na evropskom.Spustio nas je sa 1 mesta FIVB rang liste.Nema opravdanja bar bronza na evropskom.Ispade zbog Gvidetija muška odbojka bolja od ženske u Srbiji.Da su igrali Lisinac i Kovačevič i Podraščanin momci bi bili na finalnom turniru.Gvideti je dobar trener al nije za Srbiju.Pravi klupski trener je on ,jer reprezentacija je druga priča.
9

999

pre 10 meseci

Hoce podneti ostavku, naravno! A ja tebe predlazem na njeno mesto posto ti sve znas vidim da si vrsan poznavalac prilika u svetskoj odbojci! Covece sjasi vise sa pljuvanjem Guidetija. Santareli nije nista bitno promenio u Turskoj samo je dobio Jednu od najboljih svetskih igracica ( Vargas) i to je kljuc Turskih uspeha. A E.P. Ove godine ce biti mnogo jace nego prethodna Italija je komoletna i iskusnija, Turska sa Vargas je cudo i naravno Srbija, tu se dele medalje, svako svakoga u tom trouglu moze da pobedi! Zasto smo mi favoriti u odnosu na Italiju ili Tursku? Sta to mi imamo a oni ne???? Ajde budite malo realni!!!!
f

facts

pre 10 meseci

Tijana je taj turski blok(Erdem-Zehra) već mali milion puta probijala, na EP 2021 u polufinalu isporučila 39 poena. Što se Turske tiče dobili su Vargas i vidi se razlika i vratio im se njihov najbolji libero, Gizem Orge, u reprezentaciju.
8

828282

pre 10 meseci

Ne valja Santareli valja Gvideti idemo Srbija
v

vldblk9a

pre 10 meseci

Prvo, ovo je najaca selekcija turske verovatno ikada, drugo u ligi nacija npr niti italija niti srbija nisu igrale u najacim sastavima, da jesu pitanje bi bilo da li bi turska dosla do finala, a trece ako si juce gledao utakmicu, Amerika je bila cist prosek, a i takca umalo nije izborila 5 set, i to sa korektorom Drews koja je za 3,5 seta imala vise gresaka nego poena, sa Lanier koja je od poslednjih 8 poena turske poklonila 5. Koliko je Amerika bila losa govori cinjenica da je u 3cem setu koji su dobile najbolji napadac bila dizac Henkok sa 5 poena. Ja to za 3 decenije gledanja odbojke nisam video. Kiralji jedan od glavnih krivaca jer je debelo kasnio sa izmenama. Realno turska sa Vargas i ona pre nje ne mogu da se porede, nema to veze sa trenerom.
B

Boba Kraljevo

pre 10 meseci

vldblk9a Sve ok a mi sa Gvidetijem u najačem sastavu izgubimo od Dominikane.Prošle godine sa Danijelom i bez Tijane uzmemo medalju.Sa Tijanom na SP izgubimo 3,4 seta a u finalu se igramo sa Brazilom. Ipak je i do trenera i to najviše.Srbija nikad nije imala energiju kaii na SP 2022.Samopouzdanje i igra sa tog prvenstva su za udžbenik.Evropsko ce sada pokazati.Kao dominanti svetski prvaci na evrooskom ne bi smeli da imamo problema.Mi smo iz evrope jedini iz Tokija doneli medalju.2018 bili prvaci sveta i imamo 9 medalja sa 9 takmičenja evropsko,olimpijada i svetsko.Idemo u najačem sastavu.Samo loš trener može da prekine niz osvajanja medalja.