Melisa Vargas (©FIVB)
Melisa Vargas (©FIVB)

Turska sa Vargas i Santarelijem postala moćna, Italija neće braniti trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 22:12

Odbojkašice Turske odigrale sjajan meč u četvrtfinalu Lige nacija

Čak i oni koji nisu ljubitelji turske odbojke - večeras su morali da kažu: "Svaka čast".

Kako su samo odigrale odbojkašice ove zemlje... Melisa Vargas je pokazala kakvo je pojačanje i koliko menja igru kompletnog tima. Novi selektor Danijele Santareli mogao je samo da uživa gledajući kako njegov tim dobija Italiju - 3:0 (25:20, 25:15, 25:18).

Izabrane vesti

Sada je poznato da će se u polufinalu Fajnal-ejta sastati Poljska - Kina i Amerika - Turska. Liga nacija će dobiti novog šampiona - jer je ispala Italija koja je branila krunu.

Istina, Davide Macanti na završnom turniru nije računao na najjači tim - iz prve postave su tu samo Ana Danezi i Mirjam Sila, ali svakako da to ne umanjuje pobedu u četvrtfinalu selekcije Turske.

Santareli je na teren poslao oba dominantna korektora - Melisa je bila prvi izbor da toj poziciji, a Ebrar Karakurt je igrala na mestu primača servisa, zajedno sa Ilkin Ajdin. Dizala je mlada Elif Šahin, a na klupi je ostala Džansu Ozbaj. Srednji blokeri su bili standardni - Eda Erdem i Zehra Guneš, dok je u ulozi libera bila Gizem Orge.

Igrale su neverovatno odbojkašice Turske, a sve se vrtelo oko Melise Vargas. Nju su najbolje pratile igračice na poziciji srednjeg blokera, koje kao da su podigle zid na mreži. Ne samo da su dominirale Turkinje u svim elementima, nego su i vrlo malo grešile.

(FIVB)(FIVB)

Bivši selektor Srbije je bio svestan velikog rizika kad je prijem servisa u pitanju - zato je često Karakurt menjao kada dođe u drugu liniju.

Melisa Vargas je završila susret sa 16 poena, Eda Erdem je zabeležila 11 (pet iz bloka), Zehra Guneš deset (šest iz bloka, dva asa). Karakurt je učestvovala sa osam, a Ajdin sa sedam. Elif Šahin je zabeležila tri. Kod Italijanki je najbolja bila Frančeska Vilani sa 11 poena, jedan manje imala je Silvija Nvakalor.

Italija u veoma oslabljenom sastavu večeras nije imala šta da traži protiv najjačeg tima Turske. Od svih ekipa na završnom turniru Santarelijeva četa je možda bila i najsigurnija na prvom ispitu.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - ZAVRŠNI TURNIR

Četvrtfinale

Sreda

Poljska - Nemačka 3:1 (25:12, 21:25, 25:21, 26:24)

Četvrtak

SAD - Japan 3:1 (25:23, 25:21,18:25,18)

Brazil - Kina 1:3 (21:25, 20:25, 25:20, 23:25)

Turska - Italija 3:0 (25:20, 25:15, 25:18)

Polufinale

Subota

23.00: Poljska - Kina

Nedelja

2.30: SAD - Turska


tagovi

Liga nacija za odbojkašicedanijele santareliMelisa VargasŽenska odbojkaška reprezentacija TurskeŽenska odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara