Julija Ituma sa MVP nagradom (©CEV)
Julija Ituma sa MVP nagradom (©CEV)

Tužne vesti iz Turske: Mlada odbojkašica Novare izgubila život noćas u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 11:37

Tragedija se dogodila posle polufinalnog duela sa Ezačibašijem u Ligi šampiona

Ceo odbojkaški svet potresla je vest koja je jutros stigla iz Turske. Život je noćas izgubila jedna od najtalentovanijih italijanskih odbojkašica Julija Ituma. Kako prenose turski i italijanski mediji, mlada igračica je pala sa prozora hotelske sobe... Uzrok tragedije još nije poznat.

Osamnaestogodišnjakinja je sa italijanskom Novarom sinoć igrala meč polufinala Lige šampiona sa Ezačibašijem. Tim koji predvode Tijana Bošković i Maja Ognjenović je odneo maksimalnu pobedu i tako eliminisao italijanskog predstavnika iz dalje borbe za evropsku titulu.

Izabrane vesti

Trener Stefano Lavarini je mladu Itumu uvodio u sva tri seta u igru, a završila je meč sa dva postignuta poena. Njen klub se danas oglasio kraćim saopštenjem.

"Sa dubokim bolom i emocijama prenosimo vest o preranoj smrti italijanske odbojkašice Julije Itume. Tragedija se navodno dogodila u ranijim jutarnjim satima, a turska policija istražuje dinamiku onoga što se desilo", navodi se na zvaničnom sajtu kluba. "Izjavljujemo saučešće i učestvujemo u bolu Julijine porodice i njenih najmilijih. Svi članovi kluba su slomljenog srca zbog gubitka i ćutaće na ovu temu".

Ituma je rođena u Milanu 4. oktobra 2004. godine, roditelji su joj iz Nigerije. Sa visinom od 192 cm i moćnom građom važila je za mladu nadu italijanske i svetske odbojke.

Igrala je za Klub Italiju od 2019. do 2022. godine, a u Novaru je došla na početku tekuće sezone. Prošlog leta sa reprezentacijom Italije osvojila je zlato na Evropskom prvenstvu U19 i ponela titulu najkorisnijeg igrača tog prvenstva. U finalu je igrala protiv mlade reprezentacije Srbije.

Ogroman gubitak za Novaru, odbojku i svet uopšte...


tagovi

EzačibašiŽOK NovaraJulija Ituma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara