Detalj sa prve utakmice Targovište - Alba (©CEV)
Detalj sa prve utakmice Targovište - Alba (©CEV)

U finalu CEV kupa će biti Srpkinja, pitanje je samo koliko

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 11:05

Polufinalni revanš meč Alba i Targovište igraju danas od 18 časova

Srpskih odbojkašica će sigurno biti u finalu CEV kupa, samo je pitanje koliko. Bliža prolasku je u ovom trenutku Alba za koju igraju Slađana Mirković, Bojana Milenković, Jovana Kocić i Jovana Ćirković, ali ne treba odmah otpisati ni Targovište sa Anom Bjelicom i Jovanom Mirosavljević.

Ekipa iz Blaža koju vodi Stevan Ljubičić dobila je prvi meč maksimalnim rezultatom, pa će danas na domaćem terenu imati veliku šansu da obezbedi ulaznice za veliko finale sa Skandićijem. Rumunski derbi koji odlučuje o finalisti na programu je od 18 časova, uz direktan prenos na Areni Sport 1.

Izabrane vesti

Na prvom duelu Alba je bila veoma ubedljiva, bolja u svim elementima i sa mnogo manje grešaka. Samo u trećem setu je bilo neke neizvesnosti, ali maksimalni trijumf nije izostao. Korektor Viktorija Rusu je osvojila najviše poena (18), ali je najzapaženija bez sumnje bila Jovana Kocić. Srpkinja koja pokriva poziciju srednjeg blokera je zabeležila 14 poena - napad 10-8 (80 odsto), pet blokova i jedan as.

U poraženom sastavu se donekle borila Ana Bjelica, ali njenih 15 poena nije bilo dovoljno da se ugrozi raspoloženi protivnik.

Kao što je već odavno poznato po pravilima CEV Alba je osvojila tri boda za maksimalnu pobedu, pa joj je još jedan potreban za prolaz, tačnije dva seta. Targovište ukoliko želi da prođe u finale mora da slavi 3:0 ili 3:1, a potom da dobije zlatni set.

U finalu je mesto već rezervisao Skandići, koji je sinoć poražen 3:2 od Turk Hava Jolarija, ali je maksimalna pobeda u prvom okršaju bila dovoljna za nešto opušteniji revanš.

CEV KUP - POLUFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Sreda

Turkiš Erlajnz - Skandići 3:2, prvi meč 0:3

Četvrtak

18.00: (1,25) Alba Blaž - Targovište (3,55), prvi meč 3:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

CEV KupŽOK TargovišteŽOK Alba BlažAna BjelicaJovana MirosavljevićBojana Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara